"Jag vill vara en spelare som kan avgöra."
Foto: Adam Troy
Landslaget

VM-truppens yngsta spelare vill bryta mönster

ANNONS

20-åriga Moa Gustafsson är en av VM-debutanterna i Sveriges trupp. Innebandymagazinet träffade forwarden på lägret i Uppsala.

Moa Gustafsson, född 1999, är trots sin unga ålder inne på sin femte SSL-säsong med KAIS Mora. Utvecklingen har gått spikrakt uppåt med fler poäng för varje år. Förra säsongen landade hon på 37 poäng på 26 matcher, och den här hösten har hon redan gjort 27 poäng på bara 11 matcher.
- Jag kom ju upp som junior i KAIS Mora och sedan dess har jag tagit kliv säsong för säsong, att jag vågar lite mer och blir starkare, mer trygg med boll och så. Nästan alla delar i spelet har jag utvecklat, skulle jag säga, säger Moa Gustafsson till Innebandymagazinet.

Hur känns det att få göra debut i VM om en vecka?
- Det känns otroligt häftigt, det ska bli hur roligt som helst. Man har ju haft det här målet länge nu och det ska bli kul att det blir verklighet, och verkligen visa vad man går för.

Varför tror du att du har fått chansen?
- Jag har väl visat framfötterna och vågat spela mitt spel. Jag tror det är det som har varit en stor del till att jag blev uttagen. Den här säsongen har gått bra, som lag vet vi att vi kan bättre men snart kommer vi in i det och då kommer vi bli farliga. Personligen har jag ju fått komma in i en ny kedja med Anna Wijk och Johanna Hultgren och det har gått bra, jag tycker vi hittar varandra och det är jätteroligt.

Vad kan man förvänta sig av dig i VM?
- Det är svårt att säga men jag vill vara en spelare som kan avgöra. En viktig spelare som tar initiativ och kan bryta mönster.
Den här artikeln handlar om: