Firma Isak Stöckel (70) och Andreas Blomqvist (77) har precis gjort mål mot Craftstaden i förra omgången.
Foto: Erica Holmgren

Kommer Lockeruds fina svit fortsätta efter dagens utmaning

ANNONS

Lockerudsstjärnan berättar om lagets fina hemmasvit och det envisa bortaspöket som förföljer dem.

Nykomlingarna IBK Lockerud Mariestad tappade massor av spelare inför årets allsvenska säsong och det var nog inte många som trodde att de skulle ha en chans i serien med tanke på det. Men efter nio spelade omgångar parkerar laget på en sjunde plats med 12 inspelade poäng.
- Det är godkänt för oss med tanke på att de fanns folk som trodde vi skulle gå igenom serien utan några poäng men sen är våra bottennapp långt i från godkänt, säger Isak Stöckel till Innebandymagazinet.

En stor anledning till Lockeruds succé är just Stöckel och hans radarpartner Andreas Blomqvist som gjort 22 och 29 poäng vardera. En poängskörd som placerar dem på en åttonde och en andra plats i poängligan. Stöckel ledde dock poängligan efter ett par omgångar men tappat på slutet.
- Vi har fungerat bra i femman samtliga och kompletterar varandra bra, förtroendet och speltiden har ju bidragit till att de blivit en del poäng, och att Qvist drar ifrån poängmässigt är inget jag tänker på! Han är en spelare som jag unnar de väldigt mycket!


Kolla in Andreas Blomqvist fyra mål mot Onyx.

Men trots att laget går över de flestas förväntningar så är inte allt frid och fröjd. Det finns något som ligger och skaver som en sten i skon på spelarna och det är bortaspelet som inte stämmer än så länge. Lockerud har vunnit fyra av fem matcher hemma men man har inte tagit ett enda poäng borta än.
- Vi har haft problem med bortaspöket och inte alls varit med i de matcherna och det är något vi måste sätta oss med inom laget!

Problemet med bortaspöket får dock vänta ett tag för först ska man sätta tänderna i dagens stora utmaning som är förra säsongens SSL-lag Lindås Rasta som kommer på besök till ICA-Kvantum Hallen.
- Vi vet om att det kommer bli en oerhört svår match då det är ett lag med många skickliga och rutinerade spelare, det gäller att vi har en bra dag och sätter våra chanser och att vi minimerar våra misstag i de farliga områdena.

Vad talar för att ni ska ta er femte seger på hemmaplan?

- Om det blir en femte seger kommer det bero på att vi jobbar hårdare än våra motståndare och den hjälpen får vi från hemmapublikens stöd!