"Det börjar bli som en Monty Python-sketch."
Foto: Per Wiklund

”JN har extremt svårt att hitta en röd tråd”

ANNONS

Kalmarsunds Adam Kallenberg reagerar starkt på Juridiska nämndens bedömningar och efterlyser en tydligare praxis.

Igår kom två nya beslut från Juridiska nämnden (JN) efter anmälningar i Svenska Superligan. Båda situationerna inträffade förra lördagen och fick olika utfall. Kalmarsunds Simon Nilsson stängdes av två matcher efter en tackling på Casper Backby i matchen mot Falun. Storvretas Robin Nilsberth tacklade Warbergs Philip Subiabre som tvingades lämna arenan i ambulans, men Nilsberth friades av JN.

TV: Jämför de två situationerna här.



Juridiska nämndens beslut har väckt starka reaktioner. Adam Kallenberg, sportsligt ansvarig i Kalmarsunds elitkommitté, skrev på Twitter:


Nu utvecklar Adam Kallenberg sina tankar.
- Det är ingen som vill ha huvudskador eller fult spel inom innebandyn men någonstans tycker jag, när man kollar på de situationer som diskuteras, att JN har extremt svårt att hitta en röd tråd och en praxis för vad som gäller. Många beslut känns väldigt godtyckliga, det blir nästan löjeväckande. Man börjar också undra om man är tvungen att tillhöra vissa föreningar för att undgå de här sakerna, säger Kallenberg till Innebandymagazinet och fortsätter:

- JN gör säkert vad de kan men om idrotten ska tas framåt och tas på allvar så behöver vi ta ett krafttag. Det börjar bli som en Monty Python-sketch. Jag tycker inte det är okej. Jag tror att många undrar hur de kan komma fram till vissa slutsatser.

Är det någon speciell slutsats som du reagerar på?
- Jag tycker att framför allt JN använder ett språkbruk som är opassande i sammanhanget. De pratar om att spelarna är likgiltiga. Nu är jag ingen språkpolis, men jag tycker att det är ett väldigt hårt ord. Använder man ett sådant ord så tycker jag man ska stängas av i fler matcher i så fall.

- De måste hitta någon praxis för vad som gäller. Det känns som att de sticker upp fingret; ”vart blåser det idag? Då tar vi det här beslutet”. Vi måste hitta något tydligare sätt. Jag arbetar gärna för att hitta bättre lösningar, för så här kan det inte fortgå. Det blir nästan fredagsunderhållning på kvällarna när de släpper sina beslut. Man sitter med sina nypoppade popcorn och bara studsar, man får så ont i magen av skrattsalva att man får lägga sig på sidan. Nu måste vi gå ihop för att hitta något tydligare. Även om det finns en praxis så känns det inte som att den fungerar.