Galen avslutning när Växjö vann Smålandsderbyt

ANNONS

Hämtade ikapp ett tvåmålsunderläge i slutminuten och tog extrapoängen borta mot Kalmarsund. Matchen slutade 6-7.

När Kevin Haglund satte 6-4 i öppen kasse och firade med en dans, och klockan stod på 18:25 i tredje perioden, trodde nog de flesta att det var klart. Men Växjö ville annat. 18:59 reducerade Karljohan Ahlroth till 6-5 och därefter kom även kvitteringen genom Markus Jonsson när det återstod 21 sekunder av ordinarie speltid. Växjö kunde sedan avgöra i sudden death genom André Andersson.
- Vi är bedrövliga i 40 minuter, sedan hittar vi någonting. Det är bara fruktansvärt skönt. Gott att vi visar för varandra att vi har en så jävla go moral. Och du ska veta... de är grisiga, Kalmarsund, när de leder och i derbyn. Det är mycket skitsnack. Men det är så jävla underbart att vi får sista ordet och får tysta de som springer och tjoar och tjimmar mest därute, säger Växjöforwarden Jesper Sankell i SSLPlay efter matchen och fortsätter:

- De vill vara oss, men de kommer aldrig bli oss. Så är det.

Men Jesper Sankell ger också beröm till motståndaren.
- Kalmarsund har blivit ett nytt derbygäng att möta. Det är sjukt roliga matcher. Det är ändå ett lag som bidrar med något positivt till innebandyn och en publik som vill att det ska vara hett, och det uppskattas. Det är bara kul att de är uppe i SSL och gör bra ifrån sig så det blir sådana här heta matcher.