Lillån firar att de precis gjort mål mot Visby förra säsongen.
Foto: Magnus C Lydahl

19-åriga stjärnskottet bär Lillån på sina axlar

ANNONS

Snacka om en succéstart på säsongen för 19-åriga Isak Palmén som redan nu gjort lika många poäng som hela föra säsongen.

Förra säsongens nykomlingar i södra allsvenskan Lillån IBK slutade på en åttonde plats. I år är det det svåra andra året som gäller och efter nio omgångar ligger Örebroarna på just en åttonde plats med 10 inspelade poäng.
- Vi har inte i någon match lyckats få till bra spel av alla femmor så helt nöjda är vi inte med vår start på säsongen. Starten har varit upp och ner och det känns som att vi har mer att ge än vad vi visat hittills, säger stjärnskottet Isak Palmén till Innebandymagazinet.

19-åringen har redan nu gjort exakt lika många poäng som hela förra säsongen. Hans poängskörd på 18 poäng placerar han för tillfället på en tolfte plats i poängligan.
- Den är väl okej. Varken jag eller min femma är helt nöjda med vår insats så långt men det ser bättre ut nu än i början på säsongen.

Palmén är lagets bästa poängplockare och det vilar ett stort ansvar på de unga axlarna idag när Lillån möter jumbon Craftstaden. Oerhört viktiga poäng på spel och Lillån har chansen att hänga av Craftstaden vid vinst. Men blir det förlust är det bara två poäng som skiljer lagen åt och helt plötsligt är Örebroarna indragna i bottenstriden i så fall.
- Det ska bli kul med match igen. Vi är revanschsugna efter förlusten mot Lindås där vi inte kommer upp i nivå riktigt och ger de lite för enkla mål. Varken vi eller Craftstaden har startat säsongen så bra men jag tror att vi tar 3 poäng om vi gör det vi ska.

Förra säsongen vann ni varsin match, vad talar för att ni vinner idag?
- Vi känner oss starkare i år än förra året så lyckas vi bara få vårt spel att stämma så kommer det bli en trevlig eftermiddag för hemmapubliken i Idrottshuset.