Kumlas Hannes Karlsson leder poängligan och han ligger även åtta i busligan.
Foto: Jerry Gray

För lat för SSL men för bra för Herr1an?

ANNONS

21-åringen avbröt sin SSL-satsning för att han var för lat och nu gör han istället succé i Herr1an i moderklubben. Ikväll är det dags för toppmöte i Herr1an.

Ikväll inleds den tionde omgången i Herr1an Västra med ett toppmöte mellan tabelltrean Kumla och tabellfyran Skoghall där det skiljer två poäng mellan lagen.
- Tankarna inför Skoghall känns bara bra, säsongen hittills har gått överförväntan för oss och vi har fått igång maskinen bra, säger Hannes Karlsson till Innebandymagazinet.

SSL-fantasten kanske känner igen namnet Hannes Karlsson då han var med och spelade upp Örebro till Superligan och även spelade första säsongen i SSL med klubben innan han valde att gå tillbaka till moderklubben Kumla igen.
- Jag är ganska lat av mig så de året jag spelade i SSL så tänkte jag sluta med innebandy, jag körde ingen försäsong eller något med laget, det hade inte funkat säsong två i SSL. Jag bestämde mig då att gå hem till moderföreningen Kumla, som värvade ihop ett bra gäng den säsongen och det kändes jättebra.

Du är ju bara 21 år gammal, kan du tänka dig en ny SSL-satsning i framtiden?
- Ska ja spela högre upp igen är det med Kumla eller något annat lag, inte Lillån eller Örebro.

Den lata före detta SSL-spelaren verkar dock trivas i Kumla och Herr1an för han leder poängligan på 25 (7+18) poäng.
- Exakt har börjat bra, jag har snart gjort lika mycket poäng som hela förra säsongen. Laget gnuggar på bra och därefter kommer poängen. Har blivit iår att ansvaret på mig har blivit större och jag har bröstat det bra än så länge. Jag spelar i en femma som ska göra det och vi trivs med det. Förra året spela jag med Olle Åhman men han har blivit gammal o trött så bytte ut han till en piggare variant nu, skratt.

Vad måste ni göra för att ta tre poäng och rycka ifrån Skoghall?
- Alla i laget måste prestera de bästa de kan hela matchen, vi har klarat oss hittills med våra dippar vi gör under matcherna mot de dåliga lagen, stannar vi i dipparna för lång stund mot Skoghall kör de över oss! Vi fokuserar bara på oss, spelar vi som vi kan så vinner vi mot alla lag i denna serie.

Just nu ser det ut att bli en kamp mellan fem lag i toppen om de fyra kvalplatserna.
Lerum 24p
Nilsby 22p
Kumla 21p
Skoghall 19p
--------------
Hagfors 19p

Hur tror du att toppkampen kommer sluta?
- Oj svårt att säga, kommer vara jämnt hela vägen. Lerum kommer gå rent och resterande fyra lag som ligger i topp nu kommer få kämpa in i det sista! Skoghall missar kvalplats på grund av att man tappat Jesper Johansson och verkar inte lika starka som föregående år med den trupp de har.