"Riktigt skoj när det är så jämnt och allt kan hända."
Foto: Magnus C Lydahl

H1 Östra Götaland: Åby har försprång mot serieseger

ANNONS

Innebandymagazinet synar Herr1an Östra Götaland när snart halva säsongen är spelad.

Åby var sex poäng ifrån att klara sig kvar i Allsvenskan förra säsongen. Nu har man inlett Herr1an-säsongen strålande med nio raka segrar och leder serien med god marginal. Östra Götaland-tabellen har också fått ett tydligt bottenskikt där Jönköping Ungdom (kvar på noll poäng), Vetlanda och Sävsjö har en bit upp till lagen ovanför bottenstrecket.

Hetaste nyförvärvet i serien, Adam Wastesson, har förstärkt Åby och kom närmast från Finspång. Han leder skytteligan i serien överlägset med sina 21 mål och har starkt bidragit till lagets topplacering.
- Jag tycker att det ser bra ut så här långt in i säsongen! Vi obesegrade än så länge, dock har vi haft ett par jämna matcher som vi ändå gått ur striden med en seger. Men vi har tyvärr inte kommit upp i vår högstanivå än, vi har mycket mer att ge. Det hoppas jag att vi kan bevisa nu efter halva säsongen snart har gått, säger Adam Wastesson till Innebandymagazinet.


SSL-meriterade Robin Mourujärvi, som spelade i Växjö för några år sedan, gör nu sin tredje säsong i Olofström och är en av lagets viktigaste spelare. Olofström ligger just nu på fjärde plats, vilket om det står sig skulle leda till allsvenskt kvalspel.
- Jag tycker att vi har gjort det bra så här långt, jag vet att vi har mer att ge men det är ändå en godkänd halva får man säga, säger Robin Mourujärvi, som tycker att några lag i serien har överraskat.

- Hovshaga har absolut överraskat positivt, sedan hade de ett bra lag även förra säsongen, men de verkar ha fått ihop det betydligt bättre denna. Jönköping måste jag nog säga att jag trodde skulle ha tagit några poäng vid denna tiden på säsongen men de kommer väl kanske igång, de har ju varit nära många gånger.

Några större förändringar i tabellen framemot våren tror inte Mourujärvi kommer ske.
- Jag tror att det kan bli lite hur som helst för det är ju brutalt jämnt i mitten, men i slutändan så tror jag att tabellen kommer ungefär se ut som den gör nu faktiskt. Men riktigt skoj när det är så jämnt och allt kan hända.