Sara Johnsson leder den interna poängligan i Göteborg med 5 mål och 4 assist. En poängskörd som placerar henne på en niondeplats i seriens poängliga.
Foto: Christofer Axelsson

De båda seriefavoriterna möter varandra

ANNONS

IBK Göteborg och FBC Kalmarsund är två skyhöga förhandsfavoriter i den södra allsvenskan. Men inget av lagen har imponerat inledningsvis och idag möts de för första gången.

Kalmarsund och Göteborg är två eviga toppkombatanter i den södra allsvenskan som har turats om att vinna serien och gå upp till SSL. Ifjol spelade Göteborg i SSL och då slog man ut Kalmarsund i den sista avgörande matchen i SSL-kvalet.
- Klart det är tråkigt att vi åkte ur SSL, det är en fantastisk liga att få spela i. Men nu vet vi vad som krävs på den nivån och har en ny chans att göra oss redo inför det, säger lagets bästa poänggörare Sara Johnsson till Innebandymagazinet.


Kolla in Sara Johnssons första mål i SSL.

Efter att ha fått behålla nästan hela laget efter SSL-äventyret så är kraven på bra resultat i allsvenskan väldigt höga. Men efter 9 omgångar har göteborgarna bara skrapat ihop 18 poäng och ligger på en fjärdeplats i tabellen.
- Vi jobbar långsiktigt med större fokus på prestationen än resultatet. Säsongen är lång så det gäller att ha tålamod. Vi förlitar oss på vår spelidé och jobbar hårt vilket kommer ge oss utdelning i slutändan.

Kalmarsund har heller inte fått ut max så här långt och de ligger en placering högre med ett mer poäng inspelat. Så för båda lagen är det bara vinst som gäller idag annars tappar man mark till de två lagen ovanför kvalstrecket.
- Vi har samma fokus på jobbet som ska göras inför varje match oavsett motstånd. Kalmarsund verkar ha haft en del spaningar på oss så förväntar mig en bra match.

Kalmarsund hade spioner på plats förra helgen när Göteborg slog Växjö borta. Så frågan är om det de fick se hjälper till att vinna matchen eller om det blir en Göteborgsseger som Johnsson tror.
- Vi har ett riktigt bra lag med alla förutsättningar att lyckas. Vi vet vad som krävs för att vinna ett kval och kommer göra det igen, och det börjar idag.