Lillåns tränare Harman Haurami var imponerad över 17-åriinges debut i allsvenskan igår.
Foto: Christoffer Sturesson

Mardrömsstarten förvandlades till en drömdebut

ANNONS

Tänk dig att orsaka ett självmål i ditt första byte i din första match med A-laget, som du suttit i flera år på läktaren och sett spela och drömt om att få vara med, för att sedan bara borsta bort det och gå ut och få göra en riktig drömdebut.

Lillån vann det viktiga allsvenska mötet igår och lämnande botten och klättrade upp två placeringar i den södra tabellen. Lillån slog Lockerud Mariestad med hela 11-5 och matchen blev väldigt speciell för en talangfull 17-åring.

Lukas Asplund gjorde nämligen sin första allsvenska match någonsin och det var ingen anonym debut precis. Asplund hann att checka av det mesta man kan önska sig och inte önska sig för den delen också. Efter dryga två minuter gav han Lockerud ledningen efter ett oturligt självmål. En skitsak som skulle kunna knäcka vilken 17-åring som helst som får chansen att spela sin första allsvenska match, men inte Asplund. Istället vänder han det till energi och gör en riktigt bra debut där han även hann med att checka av ett mål, ett assist och en utvisning.
- Herregud, kunde inte fått en sämre start. Som tur är gör vi mål snabbt efter och jag kunde släppa det. Också kul att göra mål och assist, det kändes som det lossnade för hela laget, säger Asplund om mardrömsstarten som blev till en drömdebut till slut.

Att få spela med A-laget har länge legat överst på 17-åringens bucketlist.
- Det var otroligt kul, har alltid suttit på läktaren och kollat så för mig var det som en dröm som gick i uppfyllelse.


Kolla in Asplunds höjdpunkter från matchen

Hur skönt var det att få göra mål och spela upp dig sedan och förvandla mardrömsstarten till en drömdebut?
- Jag kände att jag behövde göra något framåt efter mitt självmål, så det var skönt men också jättekul att få göra mål.

Tror du att du kommer få fortsätta leva drömmen nu efter den här debuten?
- Jag fortsätter att träna med laget och får se hur Harman (tränaren) väljer att ställa upp! Jag hoppas på spel på lördag mot Lindås.

Lillåns tränare Harman Haurami var väldigt nöjd med vad Lukas presterade och imponerad över hur snabbt han hämtade sig från mardrömsstarten.
- Lukas är en duktig offensiv spelare, som nu har tränat med oss ett tag. När vi fick en spelare skadad på onsdagens träning behövde vi fylla hans offensiva roll och då var det läge att ge Lukas chansen. Även om han fick en tråkig start med ett självmål var jag aldrig orolig över att han inte skulle bidra offensivt, sett över hela matchen.
Han har många styrkor och en inställning som är väldigt inspirerande med tanke på hans ålder.

Kommer han få flera chanser i allsvenskan?

- Ja, han kommer att vara uttagen till lördagens match också.

Läs också:
TV: Är det här omgångens dråpligaste sekvens?