Pixbo Wallenstam har nu slagit både Storvreta och Falun den här säsongen.
Foto: Per Wiklund

Styrkebeskedet - Pixbo körde över Falun

ANNONS

Det var aldrig något snack när Pixbo Wallenstam och Falun drabbade samman under onsdagskvällen. En drömöppning efter bara tre sekunder talade sitt tydliga språk och Pixbo Wallenstam kunde till slut vinna med hela 9-4.

- Svårslagen match när vi slår Falun. Så att jag är nöjd. 9-4 är nästan för bra för att vara sant mot Falun får man säga, de är väldigt bra. Men jag tycker vi gör en bra match rakt igenom vi är otroligt gedigna i försvarsspelet idag och har väl en ruggigt effektiv utdelning framåt som gör att det kanske blir lite stora siffror. Men det är bara att suga åt sig och njuta av den här segern, säger Martin Östholm till Innebandymagazinet.

Inför den här matchen hade Falun gjort 47 mål framåt men ikväll mäktade bara med att göra fyra, något som var ett kvitto på Pixbo Wallenstams starka defensiv menar Östholm.
- Det är väl ett kvitto på att vi har ett väldigt bra försvarsspel framförallt och en riktigt bra målvakt i Jon, han göra många riktigt bra räddningar. Vi offrar oss i spelet, täcker mycket skott och ligger rätt i försvaret vilket gör att de får svårt att skapa farliga lägen på oss.

De senaste två matcherna här Wallenstamhallen mellan Pixbo och Faun har slutat 23-6 till Falun, idag vinner ni med 9-4, vad är skillnaden från slutspelet till nu?
- Framförallt försvarsspelet, sen ska man inte sticka under stolen med att Falun är ju ett fantastiskt bra lag och i sina bästa stunder blir det inte 9-4 tror jag, det blir tightare än så. Men jag tycker att vi har ett ruggigt bra försvarsspel idag och det är det som visar vägen för den här segern.

Det finns en annan gemensam nämnare också, du var inte med i de här två matcherna men du är med idag...
- (skratt) Jag kan väl intala mig själv det som en självförtroendeboost, men jag tror inte att jag hade gjort skillnad i slutspelet såsom matcherna såg ut. Men det är klart att det är skönt att få vara med och göra lite skillnad.

TV: Se Pixbo Wallenstams chockstart mot Falun med mål efter tre sekunder.


Östholm själv svarade för 5(3+2) poäng under kvällens match och var självfallet nöjd med sin insats efter matchens slut.
- Det är bra jag är nöjd med min insats så sett, det känns som vi slår av lite på slutet och försöker bevaka segern och resultatet.

Du spelade inte hela tredje vad berodde det på?
- Jag är ju äldst i laget och behöver vila lite ibland, det var egentligen bara därför. Vi kände att vi låter några andra kliva fram och spela i sista.

Först med att slå Storvreta, först med att ta tre poäng mot Falun.
- Det känns bra helt klart. Vi är starka här hemma i våran lilla hall och så att de ska de veta när de kommer hit att det blir inte lätt att slå Pixbo borta.

Wallenstamhallen var knökfull under onsdagskvällen dit 615 åskådare hade sökt sig, och Östholm menar att det är en kombination av att åskådarna ville se Faluns stjärnor och att ryktet om Pixbos fina spel spritt sig.
Förmodligen lite av båda, hoppas jag iallafall. Men vi har inlett väldigt bra och så hoppas att de kommer hit och tycker att vi spelar en rolig innebandy. Sen är det klart att namnen i Falun lockar extrapublik det ska man inte sticka under stolen med.

Fast ni är väl riktigt bra i år?
- Ja men det är känslan iallafall. Vi har påbörjat något riktigt bra och kan vi bygga vidare på det här tror jag att det blir bra.