Sundsvall FBC får fin förstärkning inför kvällens match mot Team Thorengruppen.
Foto: Marko Grönholm

Allsvenskt lag förstärker med SSL-spleare

ANNONS

Nykomlingarna Sundsvall FBC i norra allsvenskan förstärker laget med en landslagsmeriterad SSL-spelare.

Sundsvall FBC förstärker sitt allsvenska herrlag med en juniorlandslagsman som redan gjort 12 matcher i SSL med IBK Dalen. Albin Carlsten är 18 år och en av landets mest lovande spelare. Han lånas från och med tisdag ut till Sundsvall FBC på en dubbellicens som ger honom möjlighet att spela både i Dalens SSL-lag och i Allsvenskan med Sundsvall. Albin kommer att träna fullt ut med IBK Dalens SSL-lag men kan också spela matcher med Sundsvall.

Sundsvall FBC är mycket nöjda med uppgörelsen:

- Albin är en riktigt duktig spelare och det är givetvis bra att vi kan höja nivån och spetsen på vår trupp, säger Magnus Näsman i Sundsvalls sportkommitté, och tackar samtidigt Urban Karlsson i IBK Dalen för ett bra samarbete.

Sundsvalls relaterat - Melker Grönholms kanonader




Tränaren Stefan Hammarstedt är också väldigt glad över dealen:
- Albin är en spelande back, offensiv och kreativ och en spelartyp som vi verkligen behöver så det är riktigt bra jobbat av föreningen att få till detta. Det är förhoppningsvis också början på ett vidare samarbete med IBK Dalen.

Albin Carlsten är klar och finns tillgänglig för spel redan på tisdag kväll när Sundsvall FBC möter serieledarna Thoréngruppen uppe i Umeå.

Källa: Pressmeddelande