Andreas Blomqvist blev utvald till matchens bästa spelare efter 4 mål mot Onyx i 6-3 vinsten.
Foto: Erica Holmgren

25-åringen är i sitt livs form i sin allsvenska debutsäsong

ANNONS

Andreas Blomqvist har tajmat formen rejält och just nu håller han Nykomlingarna IBK Lockerud Mariestad över nedflyttningsstrecket nästan på egen hand.

Nykomlingarna i södra allsvenskan Lockerud Mariestad har fått en bra start på säsongen och efter 7 omgångar ligger man på en åttonde plats. Mycket tack vare Andreas Blomqvist som är i sitt livs form. På sju matcher har han redan gjort 22 poäng, sex mer än vad han gjorde på hela säsongen ifjol i Herr1an.
- Det beror nog på en blandning av en bra försäsong, får mycket förtroende av vår nya coach med mycket speltid, powerplay och så vidare. Spelar även i en väldigt bra femma som skickar mycket bollar på mig och Stöckel.


Kolla in Blomqvist fyra mål mot Onyx.

Lockerud Mariestad har dock något man måste få ordning på om man ska klara sig kvar i serien. De nio poängen men tagit har alla tagits på hemmaplan och i man har inte varit nära att ta poäng på bortaplan. På de tre bortamatcher har man dessutom släppt in 34 mål.
- Vi är väldigt starka hemma i borgen och vi har ju mött de lagen vi måste slå om vi ska hålla oss kvar på just hemmaplan. Är väl bara matchen mot Åstorp hemma som vi gör en plattmatch. Vi har haft väldigt tuffa matcher borta mot Nykvarn, Karlstad och Fagerhult.

På torsdag väntar Lillån borta, ett lag som ligger två poäng bakom och kvalificerar sig då som ett lag som måste slås om de ska hålla sig kvar.
- Vi måste fortsätta spela vårt spel med mycket aggressivitet och mycket energi. Vi spelar ganska bra mot alla lag men vi har fått stora dippar i matcherna vilket har straffat oss jäkligt mycket. Mot Fagerhult leder vi med 3-0 och sen tappar vi det fullständigt i en period och de gör 9 raka mål och då blir de en tuff uppförsbacke. Vi måste kunna hålla uppe energin hela matcherna och inte hamna i dessa dippar.

Dippar eller ej, poängkungen är dock nöjd med inledningen på säsongen som helhet och det har nästan gått lite över förväntan med tanke på hur många spelare som man tappade inför säsongen.
- 9 poäng är väl helt okej med tanke på spelarna vi tappade inför säsongen och att vi knappt värvade in något heller. Vi visste att de skulle bli tufft i år men tycker vi har gjort det bra i många matcher och vi spelar med ett stort hjärta och det kan man komma långt med.