Niklas Jihde kommer återigen att synas i högstaserien, och allt tack vare en andramålvakt i Dalen.
Foto: Jesper Mattsson/Idrottsfoto

Osannolika personen bakom legendarens comeback

ANNONS

3 863 dagar efter att han avslutade elitkarriären stod det i fredags klart att legendaren Niklas Jihde åter får snöra på sig skorna för att spela en elitmatch i herrarnas SSL, och personen bakom detta? Dalens andramålvakt John Stiglund.

I fredags slog bomben ner i innebandysverige att Niklas Jihde gör comeback i SSL för en match tillsammans med Dalen, detta då Dalen vunnit en auktion i samband med förra veckans Diabetsgala. Och personen som var bakom allt detta var Dalens andramålvakt John Stiglund som kom på idén efter att han sett auktionen.
- Jag såg den via hans Twitter och så var det någon dag efter som jag sa till Urban(Karlsson, klubbdirektör) att "såg du att Jihde var på auktion för en match" och då började vi skoja om det där. Det var väl egentligen väldigt casual i början för att sen bli lite seriösare på slutet att han verkligen högg på det och sa att vi kör och så får vi se vad han går för. Jag var väl inte superinvolverad men någon sorts idékläckare bakom kulisserna, säger Johan Stiglund till Innebandymagazinet.

Hur reagerade du när du hörde att det var klart?
- Jag skickade ett sms till Urban direkt och skrev vilka kungar ni är som löste det här.

Och just det faktum att det faktiskt blir hos Umeå-klubben Dalen som comebacken sker gör det ännu roligare, menar Stiglund.
- Det är skitkul både att han gör comeback sådär men just med Dalen som det blev ännu lite roligare, vi är väl inte den klubben som skulle gå efter honom i vanliga fall. Men kul att vi gick efter honom nu när enda målet var Diabetesgalan, pengarna gick till något bra också.

Hur tog laget det när de hörde att Niklas Jihde skulle spela med er?
- Det var också ungefär samma reaktion som mig, de tog det väldigt bra där i början och sen var det någon som skrev och undrade vem som slänger in han i våran chattgrupp(skratt).

Det var ju ett tag sen han lirade på högstanivån, vad tror du Niklas Jihde kan bidra med?
- Ganska mycket säkert. Han har ju varit med länge och även om han kanske inte spelar hela matchen så kan han nog bidra med mycket energi på bänken och god stämning. Han verkar vara en skön gubbe.

TV: Dalen-relaterat - se när Visbys Markus Jovic briljerar i boxplay i helgens möte mot Dalen.


Läs även
Extra: Niklas Jihde gör comeback i SSL