Höllviken parkerar på en tolfteplats inför dagens match mot Jönköping.
Foto: Anton Måård

Fast i bottenträsket igen - ”Långt ner i skiten”

ANNONS

Det är dags för ytterligare en SSL-omgång att dra igång efter det att herrarnas landslagsuppehåll nu är över, och för Höllviken är det dags att ställas mot Jönköping i en match där Höllviken vill ta viktiga poäng för att klättra bort från bottenstrecket.

- Det ska bli jäkligt spännande. Det är såna matcher som är roliga att spela och vara med på. Vi har en bra känsla men vi måste verkligen ge allt i varje match, varje träning, varje byte för att ens va nära att ta poäng på den här nivån, säger Höllvikens tränare Joon Berggren till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vi måste inse att vi är långt ner i skiten och måste kriga varenda match och varenda byte, det är klyschigt men det är verkligen så och det har vi bevis på under de här första omgångarna. Vi kan inte gå in och tro att vi ska vinna någon match eller vinna något byte sådär utan det måste vara full fart från alla från början till slut.

För Höllviken väntar nu först Jönköping idag och därefter Storvreta och Linköping, och visst blir det viktigt att försöka ta några poäng nu under de kommande omgångarna och försöka klättra lite i tabellen.
- Det är klart att vårt mål är att ta X antal poäng i de här matcherna och det är framförallt mot Jönköping och Linköping som möjligheten finns att ta poäng, sen är det klart att det går mot Storvreta också och vi vet att vi kan göra bra matcher mot dem. Men från förra året var det Jönköping och Linköping vi gjorde bra prestationer mot och tog ett par poäng. Vi får börja med Jönköping och sen lägga nästa fokus på Linköping.

Hos dagens motståndare Jönköping så höjer Berggren annars ett varningens finger för deras spelskickliga backar som något som Höllviken måste se upp med.
- De har jäkligt spelskickliga backar och är ett lag som spelar med ganska mycket marginal, lite ritspel. Vi måste ha tålamod och faktiskt låta dem kriga istället för att sen kunna göra det Höllviken är bäst på framförallt med spelvändningar. Det är det spelet vi kommer jobba hårt med framförallt under de närmaste omgångarna.