"Det kommer alltid vara orättvist oavsett hur fördelningen ser ut."
Foto: Per Wiklund

”Dammsuger man upp hela landet på de bästa spelarna så...”

ANNONS

Höllvikens poängkung Johannes Wilhelmsson ser ingen vits med att minska antalet lag i Svenska Superligan.

Ett aktuellt ämne just nu är hur Svenska Superligan ska utformas i framtiden. Borde man minska antalet matcher? Banta serien till färre lag? Och är det rättvist med derbygrupper? Innebandymagazinet har tagit reda på hur flera av spelarna ser på SSL-upplägget.

Höllvikens stjärnforward Johannes Wilhelmsson jobbar 100 procent vid sidan av innebandyn och tycker att det fungerar, men är slitsamt.
- Jag tycker att antalet matcher är hyfsat lagom, 32 eller 26 tycker jag är helt rätt. Mindre än 26 är för lite, säger Wilhelmsson till Innebandymagazinet.

Derbygruppernas orättvisa är omöjlig att komma ifrån, menar ”JW”.
- Det är givetvis orättvist när hälften av lagen möts en tredje gång, det kommer alltid vara orättvist oavsett hur fördelningen ser ut. Antingen slopar man det och går tillbaka till rak serie med dubbelmöte eller får man köra derbygrupper rent geografiskt för att få till fler matcher och därmed köpa förutsättningarna.

I samband med Visbys stora förluster mot Falun och Storvreta, där nykomlingen släppte in totalt 35 mål, diskuterades det att man eventuellt skulle kunna banta serien till färre lag för att få jämnare matcher.
- Jag håller med att skillnaden mellan Vreta och Falun kontra bottenlagen är enorm. Dammsuger man upp hela landet på de bästa spelarna mer eller mindre så kan man väl inte förvänta sig annat. Bantar man till 12 tror jag skillnaden i sig är densamma mellan 1 och 12 idag. Bara jämföra mot övriga sporter och ligor i världen, givetvis skiljer världens topplag sig enormt mot seriens bottenlag.

Läs också:
SSL-tränarens starka kritik - ”Kommer ta död på innebandyn”
Storvretastjärnan väldigt kritisk - ”skrota 32-omgångarssystemet”
En av världens bästa spelare gillar inte SSL-upplägget
Nykomlingarnas stjärna gillar SSL-upplägget
Förbundet om spelupplägget i SSL
Mullsjöprofilen: ”Man håller på att bli en robot”