"Det bästa vore att lägga ner grupperna för att slippa alla tröttsamma diskussioner."
Foto: Per Wiklund

”Alla vet nu att syd suger och att nord är kingar”

ANNONS

Höllvikens Pontus Karlson Martell ger sin syn på SSL-debatten.

Ett aktuellt ämne just nu är hur Svenska Superligan ska utformas i framtiden. Borde man minska antalet matcher? Banta serien till färre lag? Och är det rättvist med derbygrupper? Innebandymagazinet har tagit reda på hur flera av spelarna ser på SSL-upplägget.

Höllvikens forward Pontus Karlson Martell jobbar 80 procent utöver innebandyn och har alltid möjlighet att vara ledig vid vardagsmatcher. Livspusslet går ihop, däremot ställer han sig frågande till varför man valde att utöka antalet matcher från 26 till 32.
- Jag förstår inte riktigt syftet med att antal matcher utökades från första början. Tycker att det var alldeles lagom med 26 omgångar. Samtidigt är det bara att gilla läget så det är inget jag tänker jättemycket på, säger Karlson Martell till Innebandymagazinet.

Hur ser du på derbygrupperna?
- De är orättvisa, det är inget snack om saken. Å andra sidan tycker jag att om man bestämt sig för att ha derbygrupper så bör uppdelningen göras geografiskt som det var sagt från början och som det är idag. Då är det bara att acceptera att det kan bli orättvist. Men som sagt, det bästa vore att lägga ner grupperna för att slippa alla tröttsamma diskussioner. Alla vet nu att syd suger och att nord är kingar. Så det känns som att vi kan släppa det och hoppas på 26 omgångar framöver.

Läs också:
SSL-tränarens starka kritik - ”Kommer ta död på innebandyn”
Storvretastjärnan väldigt kritisk - ”skrota 32-omgångarssystemet”
En av världens bästa spelare gillar inte SSL-upplägget
Nykomlingarnas stjärna gillar SSL-upplägget
Förbundet om spelupplägget i SSL
Mullsjöprofilen: ”Man håller på att bli en robot”