Ketil Kronberg har gjort 5 mål och 4 assist så här långt i Superligan.
Foto: Per Wiklund

Har åldern tagit ut sin rätt på SSL:s ålderman?

ANNONS

Superligans äldsta spelare Ketil Kronberg om varför hans poängsnitt är det sämsta någonsin med norska mått mätt.

Fjärdeplacerade IBK Dalen är på väg mot Gotland för att möta tabelljumbon Visby IBK. Visby spelar sin allra första säsong i Superligan och deras raka motsats är Dalenikonen Ketil Kronberg som är SSL:s äldsta spelare med sina 39-år och 13 säsonger i högstaligan på kontot.
- Det känns lite speciellt det gör det. Jag är så mycket äldre en de flesta andra. De jag spelade med för fem sex år sedan har slutat för länge sedan. Men jag tycker att det är jäkligt kul så länge jag hänger med, säger Kronberg till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Men det är klart att det kommer en ny generation spelare som är 15 år yngre än mig och de är hur bra som helst. Så man får kriga för att hänga med.


Kolla in Ketil Kronbergs legendariska straff från förra säsongen

Norrmannen har öst in poäng för Dalen genom åren och faktum är att han aldrig snittat under 1 poäng per match någon säsong. Men efter tio omgångar i år ligger han straxt under en poäng per match.
- Jag tycker väl att jag inlett så där faktiskt. Men laget har gått riktigt bra så det är kul. Men det är väl naturligt att de yngre tar över någon gång. Personligen kanske jag är nöjd med två till tre matcher av de tio jag spelat i år.

Börjar du bli gammal eller vad beror det minskade poängsnittet på?
- Jag försäsongsträna ingenting, den första matchen jag spela var seriepremiären. Jag drog på mig en skada i slutspelet så därför missa jag försäsongen. Men jag känner att jag har det i mig fortfarande och jag tror att jag kommer leverera i större utsträckning snart.

Vad tänker du om dagens match mot Visby?
- Det är alltid kul att möta ett nytt lag och framförallt på bortaplan. Jag har aldrig spelat där tidigare så det ska bli väldigt kul. Vi har fem raka vinster och vi tänker förlänga den sviten.

Vad talar för att ni förlänger sviten då?
- Vi är inne i ett bra stim med bra självförtroende. Sedan tror jag att vi får tillbaka någon spelare som varit långtidsskadad. Så han lär ju vara spelsugen. Men vi är det bättre laget så vi ska dra upp tempot och se till att vi vinner matchen.