Warberg och Robin Westergrens nästa match är borta mot Falun på lördag.
Foto: Per Wiklund

SSL-återvändaren positiv till mycket matcher

ANNONS

Han har spelat i SSL innan det var utökat spelschema och även i allsvenskan där man endast spelar i 22 omgångar - och Warbergs Robin Westergren är positiv till att det är mycket matcher i SSL när 32 omgångar ska avgöras innan en grundserie summeras.

Efter en tredjedel av grundserien så ligger Warberg på en trettondeplats i tabellen, och även om man spelat bra stundtals så har man saknat det där sista lilla menar lagkaptenen Robin Westergren.
- Vi är inte riktigt nöjda, verkligen inte. Jag tycker att vi spelmässigt har spelat jäkligt bra i många matcher och varit förtjänta av poäng men det är just det där sista lilla som vi inte har haft riktigt och kunnat stänga matcher och sådär för att få med oss poäng. Samtidigt har vi gjort några sämre prestationer också men för det mesta har vi gjort väldigt bra matcher spelmässigt, men det är klart att vi inte är nöjda med att vara där vi ligger. Vi vill vara på säker mark men det är vi inte just nu, men vi är en bit på vägen, säger Robin Westergren till Innebandymagazinet.

Warberg återvände inför den nuvarande säsongen till SSL efter två säsonger i allsvenskan, och att gå från allsvenskans 22 omgångar till SSL:s 32 omgångar är inget som har påverkat laget negativt.
- Nej jag tror inte att det påverkar oss mer än någon annan. Det är klart att det blivit tuffare schema nu och ganska mycket matcher, men jag känner inte att det har varit negativt för oss alls utan vi har känts starka både fysiskt och mentalt. Det är bara kul med mer matcher och vad jag förstår så ser hela gruppen det bara som positivt.

Vad tycker du annars om upplägget som är nu i SSL med derbygrupperna med och 32 omgångar?
- Svårt att säga. Jag ser att det är många olika bud på hur man ska göra med lag, matcher och derbygrupper hit och dit men jag har väl inte funderat jättemycket på hur jag skulle vilja ha det optimalt. Men jag tycker absolut att det är bra med fler matcher än vad det var tidigare för några år sedan när det bara var 26 omgångar. Men just derbygrupperna är inget jag lägger så stort fokus på och inget jag satt mig in jättemycket i för att kunna hitta den bästa lösningen. Jag försöker fokusera på mitt sen får man kanske bidra med lösningar när det ska planeras. Men absolut att många matcher vill jag ha iallafall.

Men ni ligger på nedflyttningsplats i serien efter en tredjedel av grundserien spelad, hur ska ni göra nu för att vända det här och klättra upp på säker mark?
- Jag tycker bara att vi ska fortsätta. Det låter lite tråkigt men vi har något bra på gång och vi har varit nära några fler segrar och fler poäng. Vi skapar möjligheter att göra mål men det är det där sista lilla att vi ska sätta dit bollarna helt enkelt som varit vårt problem i de senaste matcherna. Hade vi varit lite mer effektiva så hade det resulterat i många fler poäng men det känns som att vi är nöjda med stora delar av vårt spel. Men det är de här sista små detaljerna som vi filar på varje vecka för att kunna ta fler poäng. Så bara fortsätta och tro på det vi gör för så länge vi ser att det funkar spelmässigt så ska det mycket till för att vi ska göra några stora förändringar.