Otto Weidman väntar fortfarande på sin säsongsdebut i SSL under säsongen 19/20 efter skadan han ådrog sig på försäsongen.
Foto: Per Wiklund

Oklart om det blir någon comeback i helgen för stjärnan

ANNONS

En skada på försäsongen har satt stopp för spel för Jönköpings Otto Weidman hittills under säsongen 19/20 - och det är fortfarande oklart om det blir någon säsongsdebut i helgens match mot Höllviken.

- Det finns en möjlighet men vi har inte riktigt bestämt oss ännu. Men möjligheten finns, jag är i full träning men vi kommer ta beslutet närmare helgen, säger Otto Weidman till Innebandymagazinet och fortsätter att förklara att beslutet kring spel lär komma innan matchdagen.

- Det blir innan matchdagen så jag hinner förbereda mig för inför debuten. Det kommer nog bestämmas innan helgen så jag vet hur det ser ut.

Hur känns det annars att göra säsongsdebut i mitten av november?
- Både väldigt roligt men också väldigt tråkigt. Men nu ser vi ändå bara ljust på det men det har varit en väldigt-väldigt tråkig period och att tacka nej till Finnkampen i Alingsås var ett av de jobbigaste samtal man tagit i karriären. Hoppas att man inte behöver göra det igen. Men såklart roligt att få spela och det är så jag får se på det nu.

Tror du att du kommer gå in och spela försiktigare nu efter skadan?
- Nej det kommer nog inte vara någon skillnad. Det är ändå någon form av kriterier för att man ska kunna spela att jag ska kunna gå in och känna att jag kan ge hundra för att hjälpa laget, annars får andra killar spela och göra det bättre. Om jag spelar på söndag så ska jag känna att jag kan gå in hundra och det är en självklarhet för mig både som lagkamrat och även att kunna ge mig själv egna förutsättningar att ge allt när jag spelar.

Jönköpings senaste match blev annars en besvikelse där man föll mot gästande Helsingborg med 6-3 innan landslagsuppehållet, och visst blir det viktigt nu att resa sig direkt och plocka poäng.
- Det kommer bli viktigt och det är en match där jag tycker att vi ska vinna även om Höllviken är ett lurigt lag så är det någonstans tre poäng som vi ska ta hem.