30 föreningar spelar denna säsong under handlingsplan och riskerar att tvångsnedflyttas.
Foto: Per Wiklund
Landet runt

30 föreningar har inte beviljats elitlicens

ANNONS

Förra veckan hade licensnämnden sammanträde och två nya föreningar fick sin elitlicens godkänd. Men det är fortfarande 30 föreningar som riskerar att tvångsnedflyttas.

På licensnämndens sammanträde den 6 november så fick Sundsvalls FBC Ungdom och Vetlanda IBF sina elitlicenser godkända. Det innebär att det nu är 107 stycken föreningar av totalt 137 som fått sina elitlicenser godkända.
- Kriterierna för att uppfylla innebandyns elitlicens är relativt enkla: för att få ett ja ska det egna kapitalet ska vara positivt vid bokslutet den 30 april 2019 och detsamma (årsredovisning/bokslut) ska ha reviderats av en auktoriserad/godkänd revisor. Uppfylls inte dessa två krav var och ett för sig spelar föreningen säsongen 2019/20 under handlingsplan. Uppfylls inte licenskraven senast 30 april 2020 sker nedflyttning till kommande säsong 2020/21, skriver Svenska Innebandyförbundet på sin hemsida.

8 föreningar varav tre SSL-föreningar spelar denna säsongen under handlingsplan på grund av eget negativt kapital.
AIK IBF
FC Helsingborg
IBF Falun Ungdom
IBF Örebro
IBF Örebro Ungdom
Stenungsunds IBK
Storvreta IBK
Tyresö Trollbäcken IBK


- Dessa har ålagts att inkomma, senast den 15 januari 2020, med en kontrollbalansräkning per den 30 november 2019 för att visa på att det egna kapitalet har återställts. Är detta ännu inte återställt ska en ny kontrollbalansräkning per den 28 februari 2020 skickas in till Licensnämnden. Sista chansen är sedan bokslutet 30 april 2020 då det egna kapitalet måste vara positivt för att start i den serie föreningen har kvalificerat sig till ska medges.

Föreningarna som spelar under handlingsplan på grund av avsaknad av auktoriserad/godkänd revisor.
Alunda IBF
Balrog B/S IK
Björklinge BK
Hovslätts IK
IBF Linköping
IBK Göteborg
IBK Härnösand
IFK Gnesta
IK Zenith
Kiruna AIF
Klockarbergets BK
Kumla IBK
Nilsby IK
Notvikens IK
Romelanda UF
Skövde IBF
Solfjäderstaden IBK
Sävsjö IBK
Åstorp/Kvidinge IBS


- För dessa föreningar gäller det att välja en auktoriserad/godkänd revisor samt inkomma, senast 15 januari 2020, med ett delårsbokslut eller en kontrollbalansräkning för att fastställa det positiva egna kapitalet per den 30 november 2019. Under förutsättning att dessa föreningar inkommer med detta kommer de att beviljas elitlicens för säsongen 2019/20 på Licensnämndens nästkommande sammanträde.
Den här artikeln handlar om: