16-åringen som gör succé i SSL

ANNONS

Nykomlingarna Skoghalls IBK har en riktigt oslipad diamant i truppen denna säsong i 16-åriga Amanda Gottebo som gör succé i SSL.

Tänk dig att vara 16-år och få spela din första seniorsäsong i SSL med en nykomling och dessutom göra succé och bli matchhjälte i en superviktiga jumbofinalen. Det är verklighet för Skoghalls Amanda Gottebo.
- Att få chansen att spela i SSL är ju såklart jättekul! Att få förtroendet att spela i högstligan och visa vad man kan är en väldigt häftig känsla, säger Gottebo till Innebandymagazinet.

Den unga supertalangen har gjort 5 mål och ett assist på sju matcher. En poängskörd som gör henne till den fjärde bästa rookien denna säsong så här långt.
- Jag tycker att min inledning av säsongen har gått bra! Vissa matcher bättre än andra men jag tycker det har gått bättre än vad jag hade tänkt mig!

Senaste matchen spelade Skoghall en jätteviktig jumbofinal mot Warberg som man vann med 6-4. En match där Skoghallstalangen gjorde hattrick och blev stor matchhjälte.
- Att få göra hattrick var väldigt häftigt. Speciellt när det var en sån viktig match! Det är ju målen som krävs för att vinna så det var väldigt skönt att få göra några poäng!

Idag står IKSU på schemat ett lag som kryllar av landslagsspelare och idoler för 16-åringen.
- Att möta IKSU sätter ingång många tankar såklart! Men det gäller att inte få någon respekt för dem om vi ska få hem några poäng! Vi måste våga hålla i bollen och spela tätt i försvaret för att hindra dem att spela det spelet de vill!

Vad talar för att ni kan få några poäng med er hem?
- Pressen ligger inte på oss, så för oss är det bara att köra på och spela de spelet vi ska och kan!