Otto Weidman väntar fortfarande på att få göra sin SSL-säsongsdebut.
Foto: Jönköping/Per Wiklund

Stjärncentern som blivit pådrivare istället för spelmakare

ANNONS

För Jönköpings Otto Weidman så har säsongsinledningen blivit annorlunda. Istället för att bidra på plan så har stjärncentern fått bidra utanför planen när det vankats matcher efter en skada han ådrog sig på försäsongen.

Under den nuvarande säsongen så har Jönköping startat en ny serie där man får följa laget bakom kulisserna när det är dags för SSL-matcher. Hittills har det släppts fyra avsnitt där man bland annat får följa med laget i både vinster och förluster. En sak som man också kan se i programmet är att Jönköpings-stjärnan Otto Weidman befinner sig i omklädningsrummet när det vankas matcher - matchombytt - trots att han inte kunnat göra sin säsongsdebut än på grund av en skada han drog på sig på försäsongen.
- Jag har ju varit med på uppvärmningen på plan innan matchen sätter igång och jag tror att alla lag oavsett serie och gruppdynamik så har alla någon form av roll man uppfyller i laget, säger Otto Weidman till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Min roll i Jönköping, om man tänker utanför plan, är ganska så tydlig att jag är en pådrivare och bär mycket ansvar att få igång laget. Vara där och hjälpa de andra grabbarna i laget och se till att vi är med i matcherna, då har jag en roll att uppfylla och då vill jag vara med på uppvärmningen och därför har jag alltid varit ombytt innan matcherna dragit igång.

TV: Se avsnitt fyra av Utanför SSL-sargen här nedanför.


Jag såg även att du höll ett brandtal i första perioden mot Pixbo till exempel och är den som leder laget efteråt i segerfirandet, har den rollen blivit större och viktigare nu när du varit skadad?
- Ja, och jag vet själv att man är rätt utmattad efter att man har lirat en match vanligtvis och jag har ju stått vid sidan av. Och adrenalinet är högt då eftersom jag tittar på och har man väl vunnit så är det ännu skönare för min del. Segerns sötmna är ju väldigt fin och speciellt när jag inte får vara med och bidra och laget vinner så är det ännu skönare. Sen har min roll alltid varit att jag ska hålla i segern och firandet i omklädningsrummet.

Med en tredjedel av grundserien spelad så ligger Jönköping för närvarande på en åttondeplats i tabellen med 13 inspelade poäng, och det är en säsongsinledning som får bra betyg av Weidman.
- Klart godkänd tycker jag. Sen är ju minnet färskt från Helsingborgs-matchen och det var en väldigt dålig prestation av oss. Det är väl egentligen Helsingborg och Visby på bortaplan som vi är totalt missnöjda med. Två matcher där vi är riktigt dåliga, men utöver det så gör vi bra prestationer. Vi har spelat bra som till exempel mot Storvreta hemma där vi förlorar med uddamålet men gör en bra prestation och någonstans har laget presterat på en bra nivå trots flertalet skador.