Tobias Lindström kramas om efter hans första mål i landslaget.
Foto: Salibandy.fi
Landslaget

Blev debutanten historisk när han gjorde mål?

ANNONS

Kalmarsundsnyförvärvet Tobias Lindström har inte gjort något mål i SSL än men när han idag fick chansen att spela med landslaget i Euro Floorball Tour målade han direkt.

Tobias Lindström debuterade idag i landslaget efter att bara har spelat i SSL i drygt två månader. Schweiz stod för motståndet och Lindström fick bilda backpar med Tobias Gustafsson i tredje femman med Gustav Fritzell, Sebastian Palmqvist och Hampus Ahren framför sig.
- Det var kul med första matchen i landslaget. Alltid lite nervös när man gör något nytt men det var en rolig upplevelse, säger Lindström till Innebandymagazinet.

Första perioden blev målmässigt jämn och efter 20 minuter stod det 2-2 efter att Carl Kostov Bredberg gjort Sveriges första mål redan efter 57 sekunder och sedan även assisterat fram till Johan Samuelssons 2-1 mål. I andra perioden fick Sverige islossning och tog hem mittakten med 5-0. I tredje perioden spelade Schweiz upp sig och vann den med 4-3 men matchen vann Sverige med 10-6.
- Första perioden kommer vi inte riktigt upp i nivå spelmässigt och slarvade en del i passningar och beslut. Sen jobbar vi oss in i matchen bra och gör andra perioden samt första tio i tredje bra. Sen slappnade vi av lite för mycket och släppte in för enkla mål i slutet.

49 och en halv minut in i sin landslagskarriär så gjorde Lindström sitt första landslagsmål när han satte dit 9-3 målet. Ett mål som kanske gör Salemprodukten smått unik, för det kan inte finnas många spelare som gör sitt första landslagsmål före sitt första SSL-mål.
- Haha, ja det kanske är historiskt att inte ha gjort ett mål i SSL men ett i landslaget. Men såklart kul att få göra mål i första matchen.

Är det enklare att göra mål in landslaget än i SSL med andra ord?
- Haha, svårt att svara på. Men de var tvungna att gå högt sista perioden och då öppnade det upp för mer ytor sen fick jag en bra pass i mitten och placerade in den.

Matchtider för EFT
Fredag 8 november:

09.00 Sverige - Schweiz (U19)
11.45 Sverige - Schweiz (herr)

Lördagen 9 november:
09.15 Sverige - Tjeckien (U19)
18.00 Sverige - Tjeckien (herr)

Söndagen 10 november:

13.45 Sverige - Finland (U19)
16.30 Sverige - Finland (herr)
Fotnot: Tiderna är svensk tid


Läs också:
Matchfakta
Den här artikeln handlar om: