Samuel Folkesson Algman fick idag sin dom från Juridiska Nämnden som valde att stänga av Växjöspelaren för filmning.
Foto: Magnus C Lydahl

Växjöspelaren stängs av för filmning

ANNONS

Idag kom beslutet från Juridiska Nämnden angående förra veckans stora snackis om Samuel Folkesson Algmans filmning mot Linköping.

Förra veckan så anmälde Svenska Innebandyförbundets Videogrupp Växjöspelaren Samuel Folkesson Algman till Juridiska Nämnden efter en filmningsincident mot Linköping. Idag kom beslutet från JN som valt att stänga av Växjöspelaren.
- Samuel Folkesson-Algman har enligt nämndens mening på ett uppenbart och flagrant sätt försökt vilseleda domarna genom att förstärka en situation på så vis att han lättvindigt faller till golvet och samtidigt tar sig mot ansiktet på ett sätt som ska illustrera att han skulle ha åsamkats smärta, trots att ingen kontakt med någon del av ansiktet sker. JN anser att detta sker i syfte att ådra motståndarlaget en utvisning, skriver JN bland annat i sitt beslut.

TV: Se den aktuella situationen här. Obs, klippet saknar ljud.

Bilder från: Eurosport Player

JN konstaterar sammantaget att Samuel Folkesson-Algman, genom att ha gjort sig skyldig till överträdelse enligt Svenska Innebandyförbundets regel 610.1, tillika kan ådömas ansvar för brott mot 14 kap 2 § 14 punkten Riksidrottsförbundets stadgar.
- JN anser att en påföljd i form av avstängning ska bli en en match, beräknat på det lag som den anmälde deltog i vid anmälningstillfället.

Det betyder att Växjöspelaren missar den kommande matchen mot Sirius som spelas den 17 november.

Läs hela beslutet här


Läs även
Så motiverar Videogruppen Samuel Folkesson/Algmans anmälan
Stjärnforwarden rasar mot anmälningarna - ”Inte dagisidrott”
Folkesson/Algman om anmälningen: ”Tydliga bilder”
Växjö-spelaren anmäld till Juridiska Nämnden