Mullsjöforwarden är den bästa rookien i SSL

ANNONS

Jan Zaugg berättar om den första tiden i Mullsjö och hans syn på tränarkaoset som slog ner som en bomb förra veckan.

Mullsjös värvning av schweizaren Jan Zaugg var en av silly seasons största snackisar och de flesta ställde sig frågan, hur bra är den unga schweizaren egentligen. 10 matcher in i säsongen har vi fått svaret, Zaugg har med sina 15 mål och 5 assist gjort mest poäng av alla rookisar så här långt.
- Jag har aldrig hört talas om rookieligan och det är nog en av de sista sakerna som jag funderar på just nu, säger Zaugg till Innebandymagazinet.

Din landsman Manuel Maurer vann rookieligan förra säsongen på 57 poäng, tror du att du kan slå hans rekord?
- Jag jämför aldrig mina prestationer eller poäng mot något eller någon. Jag vill istället förbättra mig som spelare varje dag och mäter inte mina prestationer i mål eller assist. Jag känner att jag har väldigt bra förutsättningar att förbättra mitt spel här i Mullsjö.

Hur trivs du i Mullsjö?

- Jag har känt mig välkommen sedan dag ett och det är nog en stor anledning till varför det gått så bra för mig inledningsvis. Men just nu är jag bara glad för att vi har hittat tillbaka till vårt spel efter en tuff inledning med många skador och ett par mindre bra prestationer.

Har det varit svårt att anpassa sig till den svenska spelmodellen?

- Jag tycker inte att jag har behövt anpassa mig så mycket. Spelstilarna skiljer sig inte så mycket åt mellan Sverige och Schweiz. Det ända som jag har behövt anpassa mig efter är att spela med nya spelare som jag aldig tidigare spelat med. Men det tycker jag har fungerat bra.

Vad säger du om allt som har hänt senaste veckan med att hela tränarstaben lämnade sina uppdrag?
- Det har verkligen varit en tuff vecka för hela föreningen. Det är mycket som har hänt och det har inte varit så lätt för oss spelare. Så det var verkligen skönt och väldigt viktigt att vi vann mot Warberg senast. Men jag har fullt förtroende för att klubben hittar den bästa tänkbara lösningen så att vi kan fokusera på det sportsliga så fort som möjligt.

Läs även:

Rookieligan i herrarnas SSL