I klippet nedan gör Maja Ekström sitt allra första SSL-mål.
Foto: Per Wiklund

Hon är bästa rookien i damernas SSL

ANNONS

17-åriga Maja Ekström har fått en flygande start på sin SSL-karriär och hon leder Rookieligan med fyra poäng.

För ett par månader sedan pratade vi med 17-åriga Maja Ekström, supertalangen som bytt allsvenska Åstorp/Kvidinge mot Malmö i SSL, dagarna innan hon skulle spela sin allra första SSL-match.
- Jag är nervös men taggad och tycker de ska bli riktigt roligt att de äntligen drar igång, sa Ekström till Innebandymagazinet då.

Hon hoppades även att hon visat tillräckligt mycket under försäsongen för att ha spelat till sig en ordinarie tröja. Efter 7 omgångar har vi svaret på det och supertalangen har definitivt spelat till sig en ordinarie tröja. Faktum är att med sina 6+6 är Ekström den bästa rookien hittills på att göra poäng.
- Jag trodde inte riktigt att det skulle gå så här bra i början men jag får bra hjälp av mina lagkamrater och då går allting mycket lättare, säger Ekström till Innebandymagazinet.

Nu behöver du väl inte vara nervös för om du ska få spela matcherna eller inte längre?

- Jag tycker att den har känts bra och att jag har börjat komma in i allt ganska bra.




Ganska bra? Du leder ju rookieligan och nästa snittat två poäng per match. Siktar du på att vinna rookieligan nu när du fått upp farten och den som ligger närmast bakom är din lagkamrat Andrea Kämperli som är fyra poäng bakom?
- Det känns kul att leda men även att vi är två från Malmö i toppen. Mitt mål är att komma topp tre.

Kommande match möter ni Endre, hur går tankarna inför de mötet?

- Det känns som Endre är på gång nu så det kommer nog bli en tuff och jämn match därför gäller det att vi spelar vårt spel och fortsätter tro på oss själva.

Läs också:
Rookieligan SSL dam