Höllvikens Johannes Wilhelmsson blev sent inkallad till VM 2018.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Besviken att inte komma med till EFT - men drömmer om VM

ANNONS

När landslaget tar sig an Schweiz, Finland och Tjeckien under helgens Euro Floorball Tour så gör man det utan Höllvikens poängkung Johannes Wilhelmsson, och det blir andra matchsamlingen på rad som Höllviken-stjärnan saknas.

Han fanns med i vintras när det var dags för Finnkampen, men därefter har Höllvikens Johannes Wilhelmsson inte fått chansen när det vankats matchsamlingar för det svenska herrlandslaget. Och när herrlandslaget nu är på plats i Finland för Euro Floorball Tour så är det besviken Wilhelmsson som är kvar på hemmaplan.
- Ja man vill såklart alltid vara med i landslaget och kommer man inte med är man besviken, jag tycker det är tråkigt, säger Johannes Wilhelmsson till Innebandymagazinet.

56 raka matcher med poäng i, poängbäst i Höllviken, tycker du själv att du borde varit med?
- Jag tycker att sviten har inte så mycket att göra om man kommer med i landslaget eller inte. Jag vet att jag är ibland de som ska vara med eller är runt om truppen där, sen om man kommer med till olika samlingar eller så det är upp till tränarna och ledningen. Jag har fullt förtroende för dem.

TV: Se när Johannes Wilhelmsson förlängde sin SSL-poängsvit i senaste matchen mot Dalen.


Hur stort mål är landslaget för dig?
- Det är väl egentligen det största målet man har med sin innebandy att spela för landslaget och vara med när de har samlingar, matcher, turneringar, VM och allt vad det är. Men det är väl inget man springer runt och tänker på direkt under säsongen men man sätter upp det som något man vill nå och vill vara med om.

Wilhelmsson blev sent inkallad till VM i Prag 2018 när Sverige föll mot Finland och fick sin andra silvermedalj på två år, och visst är VM i Finland nästa år ett stort mål för Wilhelmsson.
- Ja såklart, jag var med förra gången och det var både roligt och inspirerande att få vara med där. Man får mersmak och det är absolut något jag vill vara med om, jag tror det är få som inte vill vara med där.
Den här artikeln handlar om: