Jonathan Edling - här redo för ett av sina patenterade utkast.
Foto: Adam Troy

Målvakten om overkliga siffrorna: ”Galet”

ANNONS

Han toppar statistiken för målvakterna med sin otroliga poängskörd så här långt, och Helsingborgs Jonathan Edling har även en tanke på att fördubbla de smått galna siffrorna.

Efter tio spelade matcher i herrarnas superliga så toppar Helsingborgs målvakt Jonathan Edling poängligan för målvakterna med sina fem(!) assist så här långt. En siffra han nått en gång tidigare - men aldrig så här tidigt. Och Edling själv medger att det är smått galna siffror.
- Jo det kanske det är. Jag vet att jag har haft någon säsong där jag har gjort fem assist, men så här tidigt på säsongen är rätt så galet ja, säger Jonathan Edling till Innebandymagazinet.

Vart kan det här sluta?
- Jag vet inte, jag har tänkt på det själv. Vi får väl hoppas att det förhoppningsvis blir fem till assist. Det hade inte varit fel.

Hur mycket tid lägger du på att öva utkast och så?
- Faktiskt inte så mycket alls utan det är något som kommer under matcherna och ibland på träningarna så, men någon extra träning på just det har jag nog aldrig gjort höll jag på att säga. Det är inte många gånger jag tränat på det utan det är något som varit med sedan juniortiden och det har alltid blivit några assist per säsong. Redan när jag spelade i moderklubben, i Forslöv, så hade vi några snabba spetsar som var rätt så kvicka när man fick bollen, sen så har det funkat och bara hängt med i de olika lagen jag som jag spelat i.

Och även om det ibland kan se inövat ut så har man inte pratat så mycket i Helsingborg om just Edlings utkast och att springa på dem.
- Vi behöver inte säga så mycket egentligen. Det är oftast Jonathan Nilsson och Fredrik Azelius, de är rätt så snabba av sig och så fort de ser att jag är på väg att ta bollen runt mitt mål så är de rätt så snabba på att sticka. Vi har ju spelat med varandra rätt många år nu också och båda vet ju vad som gäller, både dem och jag.

TV: Se ett drömutkast av Jonathan Edling från helgens möte mot Jönköping.

Just nu är det landslagsuppehåll i SSL Herr och Edling förbereder sig inför att resa till Finland för att representera Sverige under Euro Floorball Tour - och visst kan det bli fråga om några snabba utkast där också.
- Vi får se först och främst om någon springer på djupet på när jag får bollen, sen är väl inte jag sen på att kasta heller om det finns någon lucka till det. Det hade bara varit roligt.

Vad har du för förväntningar på Euro Floorball Tour annars?
- Nej men att vi vinner framförallt, vi går alltid för att vinna matcherna vi ställer upp i. Sen så att vi jobbar vidare på de grejorna som vi har börjat på nu efter förra VM.et där och får en bra känsla med oss hem efter turneringen.

Läs även
Statistiken där målvakten krossar motståndet