Emil Nilsen får ni chansen att dra på sig den blågula tröjan återigen.
Foto: Magnus C. Lydahl
Landslaget

Han vill hjälpa Sverige återerövra VM-guldet

ANNONS

Jönköpings Emil Nilsen fick chansen av förbundskapten Mikael Hill för första gången i vintras och gör till helgen sin tredje matchsamling med det svenska landslaget. Och den unga backen har blickarna mot VM nästa år i Finland.

Han landslagsdebuterade i början av året i samband med Finnkampen och blev även inkallad som reserv senast, nu gör Jönköpings Emil Nilsen sin tredje matchsamling för blågult när han i helgen reser till Finland för Euro Floorball Tour.
- Det är självklart jätteroligt att få representera Sverige. Innan har jag bara fått möta Finland två gånger i Finnkampen så jättekul att få vara med på en liten längre tripp med laget och få möta de andra stora nationerna också liksom, säger Emil Nilsen till Innebandymagazinet.

Det här blir tredje gången det här året som du får spela matcher med blågult, känner du att du är nära att knipa en ordinarie plats i landslaget nu?

- Nej alltså det är väldigt svårt men samtidigt känner jag att nu när man fått de här samlingarna så är det klart att man måste krypa närmare varje gång. Hade jag inte levererat bra innebandy när jag varit med på lägrena och på matcherna så hade jag antagligen inte fått fortsatt förtroende, de måste vara nöjda med vad de sett. Men jag är inte nöjd. Jag har ännu mer i mig som jag vill visa och få fram, men knipa en ordinarie plats? Det känns som att det är en bra bit kvar, men självklart så känner jag att jag kryper närmre.

Men när det närmar sig landslagssamlingar så medger Nilsen att jag tanken på att att få dra på sig den blågula tröjan dyker upp i huvudet, även om han puttar bort det till stor del.
- Det är klart att man hoppas på att man ska komma med men samtidigt så måste de grunda sina beslut i vad man levererar där men framförallt vad man levererar på hemmaplan. Skulle jag fokusera på det så kan jag inte leverera en bra innebandy i mitt klubblag och det är där mitt fokus framförallt ligger. Är jag inte bra på hemmaplan så kommer jag inte med i landslaget så jag får mer se det som en bonus om jag levererar att jag kommer med. Man kan inte ha för mycket tankar på det för då är det lätt att det låser sig i huvudet.

TV: Se när Emil Nilsen gör mål borta mot Falun - med en sekund kvar att spela.

Men VM nästa år, är det något du tänker på annars?
- Jo men det är klart att det kan smyga sig in i huvudet ibland innan man går och lägger sig på kvällarna. Självklart är det en riktigt stor dröm att få vara med och spela för sitt land i ett världsmästerskap, men som jag sa det är en lång bit kvar och man vet att det är spelare som kommer upp som gör bra säsonger. Man kan aldrig känna sig bekväm utan man måste vidareutveckla sitt spel, men självklart är det min största dröm att kunna få vara med i VM redan nästa år. Samtidigt är jag 21 år och har framtiden för mig.

Vad har du för förväntningar annars på helgens Euro Floorball Tour?
- Förväntningarna på helgens EFT är att jag ska göra en bra turnering och få ut det som jag vill visa på planen. Jag känner att jag har varit nöjd med min defensiv men vill ta ytterligare steg med bollen och ta för mig på den biten. Jag vill känna att jag inte bara kan vara med och delta utan att jag kan vara med och påverka i spelet och synas. Och även självklart för laget en vinst och känna att vi får stäm på de bitarna vi har jobbat med senast i försvarsspelet.
Den här artikeln handlar om: