Målvakten Tove Elvin svarade för att göra en assist under Euro Floorball Tour, och Nellie Öhgren vann hela EFT:s poängliga med sina tre mål och tre assist.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Samtliga svenska U19-poänggörare i EFT

ANNONS

Euro Floorball Tour är över, och här är samtliga svenska U19-poänggörare från turneringen.

Euro Floorball Tour är över för den här gången och för U19-damerna innebar det två vinster och en förlust. Och även om man avslutade helgen med just en förlust så fanns det mycket positivt att ta med när man nu vänder blickarna mot kommande landskamper.
- Det har varit en grym helg med helgrymma tjejer där vi har fått gå ifrån noll antal landskamper på samtliga spelare till att i princip alla har två eller tre landskamper under bältet, sa förbundskapten Johan Hydling till Innebandymagazinet efter den avslutande matchen och fortsatte:

- Nu bygger vi vidare och så kommer vi komma laddade till tänderna till Finnkampen i Uppsala. Vi har fått en massa material med oss som vi kan jobba med från samtliga matcher och som vi får gå igenom, så vi kommer vara väl förberedda. Vårt slutmål är ju VM i maj.

Poängbäst för Sveriges U19-damer under Euro Floorball Tour blev RIG Umeå:s Nellie Öhgren som svarade för att göra 6(3+3) poäng på tre matcher. Öhgren var också den som vann hela poängligan bland samtliga U19-nationer. Därefter kom SSL-forwarden Philippa Blom, till vardags i Nacka Wallenstam, som svarade för att göra fem mål varav tre var ett hattrick i första mötet mot Tjeckien.

Alla Sveriges U19-poänggörare i EFT
1. Nellie Öhgren - 6(3+3)
2. Philippa Blom - 5(5+0)
3. Maja Viström - 4(1+3)
4. Minna Karlsson - 3(2+1)
5. Agnes Sälgström - 2(2+0)
6. Julia Zachrisson - 2(1+1)
7. Moa Johansson - 1(1+0)
8. Jonna Vuontisvaara - 1(1+0)
9. Matilda Lindgren - 1(0+1)
10. Tove Elvin - 1(0+1)
11. Carolina Myrvoll - 1(0+1)
12. Maja Ekström - 1(0+1)
13. Zita Holmsved Thott - 1(0+1)
14. Ida Sundström - 1(0+1)

Läs även
Sverige föll i den avslutande EFT-matchen
Den här artikeln handlar om: