Anna Wijk nådde den magiska siffran om 100 landskamper under gårdagen, hon blir den femte damspelaren att åstadkomma den milstolpen.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Anna Wijk nådde ny milstolpe under gårdagens seger

ANNONS

Gårdagens straffseger över Tjeckien var en speciell match för den svenska lagkaptenen Anna Wijk. Wijk firade nämligen 100 landskamper i samband med matchen.

När Sverige avslutade Euro Floorball Tour med att besegra Tjeckien med 6-5 på straffar så var det en speciell match för lagkaptenen Anna Wijk. Wijk firade nämligen 100 landskamper i och med matchen.
- Det känns rätt så sjukt. Det känns inte som det var så länge sen man var ung och lovande och debuterade i landslaget, jag tror jag är inne på min elfte säsong. Det är stort, säger Anna Wijk till Innebandymagazinet.

Wijks första landskamp kom 2009 inför VM i Västerås då hon debuterade som 17-åring, och även om hon inte minns så mycket av den första landskampen så var VM på hemmaplan 2009 något som lämnat ett stort avtryck hos Wijk.
- Första landskampen minns jag inte så mycket av men första VM minns jag väldigt tydligt. Det var stort att få gå in och spela mellan Emelie Lindström och Hermine Dahlerus i Västerås, det var riktigt häftigt.

Om du ska blicka tillbaka på dina hundra landskamper, vilka minnen sticker ut?
- Det är just det guldet på hemmaplan i Västerås, det var häftigt. Sen är det såklart att alla VM-guld är speciella på sitt sätt, men det är det som jag kanske minns lite extra.


Foto: Per Wiklund

Sverige tog annars hem helgens Euro Floorball Tour i och med gårdagens straffseger över Tjeckien, och det var en bra turnering för Sveriges del menar Wijk.
- Det har varit en jättebra helg för oss och vi har fått många viktiga saker att ta med oss inför VM. Vi har fått spela tuffa tighta matcher och satts på prov. En jätteviktig helg och bra att få spendera tid ihop.

VM i december spelas i schweiziska Neuchâtel och där har Sverige chansen att ta sitt sjunde raka VM-guld. Och visst talar mycket för att det blir ytterligare en svensk guldfest.
- Vi har de bästa spelarna och vi har den absolut största bredden skulle jag säga. Åker vi dit och presterar som vi ska göra så är jag säker på att vi vinner ett till guld.

Den här artikeln handlar om: