Oskar Seth precis efter att han gjort sitt första mål för säsongen mot Sirius i en match som Linköping förlorade till slut med 5-7.
Foto: Bosse Grängsjö

Linköping är ett av tre lag som underpresterat hittills

ANNONS

Efter 6 omgångar är det tre lag som underpresterat i herrarnas SSL och ett av de lagen är Linköping - ”Det är väldigt frustrerande att förlora så här mycket” menar Oskar Seth på.

Linköping är ett av tre lag som gått lite tyngre än förväntat de inledande sex omgångarna i herrarnas Superliga och man har bara spelat in 4 poäng och ligger elva i tabellen.
- Det var inget som vi trodde kunde inträffa. Vi är ju vana att vinna och vi brukar börja serien väldigt bra. Men det har vi inte gjort i år men vi har mött väldigt bra lag, säger Oskar Seth till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Vi har bara tagit fyra poäng men det är något som vi inte försöker tänka på utan vi ser istället framåt och vad vi kan göra bättre. Nu kommer vi möta de södra lagen och spelar vi som vi gjorde mot Falun, Storvreta och Mullsjö tycker jag att vi borde ta flera poäng de närmaste matcherna.

Varför har ni inte fått bättre utdelning?

- De andra lagen har hittat sätt att straffa oss på. Men vi har spretat en hel del i försvarsspelet och inte gjort så mycket mål som vi hade hoppats. Det har inte klaffat helt enkelt men vi känner att våra prestationer har varit bra men att vi inte fått med oss resultaten.

Tar man en titt på tabellen så känns det som om ni, Sirius och Mullsjö är de lagen som inlett denna säsong sämst.
- Mullsjö har väl genomgått en liten generationsväxling eller bytt väldigt många spelare i alla fall. Så de verkar inte ha fått träff än så länge. Sirius har jag ingen större koll på men de vann ju mot oss och då var de bättre. Men visst ser man till de första omgångarna så har inte lagen tagit så många poäng.

Idag väntar Helsingborg som ligger sjua i tabellen på 9 poäng.
- Det skulle vara jäkligt skönt att vinna, det är väldigt frustrerande att förlora så här mycket. Det är väldigt surt att göra bra prestationer men ändå inte få med sig några poäng eller göra några mål. Så det skulle vara grymt skönt att få göra lite mål och vinna.

Varför vinner Linköping matchen?
- Vi har varit väldigt vassa i omställningsspelet de senaste matcherna och kan vi fortsätta med det samtidigt som vi sätter vårt försvar som vi gjorde mot Mullsjö. Då kommer det bli väldigt svårt för Helsingborg att lirka upp oss.