Mikael Öhman kan numera även titulera sig förbundskapten.
Foto: Kjelle Svensson
Internationellt

Allsvenska tränaren blir ny förbundskapten

ANNONS

Nu står det klart att Djurgårdens tränare Mikael Öhman även kan titulera sig förbundskapten. Och ett av uppdragen som Öhman har är att ställas mot Sverige i vårens VM-kval.

Till vardags är Mikael Öhman tränare i allsvenska Djurgården - men i vår kommer han synas i en helt ny roll som förbundskapten för det Ukrainska herrlandslaget. Detta var något som bekräftades under gårdagen från det Ukrainska innebandyförbundet och för Innebandymagazinet berättar Öhman att han haft kontakt med Ukraina sedan i somras då han under ett sports camp haft innebandypass för ett Ukrainskt lag.
- De har varit på mig sen i somras. Jag har ju en familj, jag har ett jobb och jag har ju Djurgården. Men det var kul att vi fick ihop det. Det blev klart igår och nu är pappren påskrivna, säger Mikael Öhman till Innebandymagazinet.

Öhman blir därmed huvudansvarig för de Ukrainska herrarna som i vår ställs för en riktig stor utmaning i VM-kvalet där man bland annat har Sverige i gruppen.
- De har två tränare idag som är trettio år gamla som är entusiastiska och unga, och framåt behöver de någon slags stöttning av någon som varit med längre. Och nu har jag gått över på på den här sidan av rutinerade äldre tränare. Jag ska hjälpa dem organisera försvarsspelet och själva spelet. Ukraina har Sverige i gruppen och man vill väl försöka att inte förlora med 100-0.

Hur länge gäller kontraktet?
- Det här kontraktet gäller nu fram till och med kvalet i Danmark. Därefter får vi prata. De ville gärna skriva tre till fem år men vi får börja i här först, vi har en samling i december och kvalet i januari-februari och sen får vi se hur det känns.

Vad var det som fick dig att ta det här uppdraget?
- Jag har aldrig varit inblandad i något landslag tidigare och det är sista bocken på CV:et höll jag på att säga. Men innebandy är jättekul fortfarande och det är jätteroligt att uppleva något nytt. Det hade varit kul om man skulle klara av kvalet och få vara med i en stor turnering. Det är ändå väldigt stor skillnad på klubblag kontra landslag tror jag, det blir spännande och en härlig utmaning.

Men Öhman, vars Djurgården precis har tränat när Innebandymagazinet når honom, vet inte om det här är början på en framtida landslagskarriär.
- Det vet man inte. Jag älskar ju innebandy och allt som kan ta en framåt är jättekul, sen får man utvärdera efter den här resan.
Den här artikeln handlar om: