Tove Elvin storspelade för Sverige i målet i dagens 7-2 seger över Schweiz under Euro Floorball Tour.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

Landslagsdebutanten storspelade när Sverige slog Schweiz

ANNONS

När Sveriges U19-damer ställdes mot Schweiz i Euro Floorball Tour under lördagsförmiddagen fick Tove Elvin landslagsdebutera i målet - och vilken debut det blev för den unga målvakten.

Efter att ha stått vid sidan igår så fick målvakten Tove Elvin idag chansen när Sveriges U19-damer ställdes mot Schweiz under lördagsförmiddagen - och som hon tog den. Schweiz lyckades inte spräcka nollan förrän det återstod tio minuter av matchen, och då hade Elvin också hunnit med att bjuda på en riktig drömassist - och räddat en straff.
- Det känns verkligen helt fantastiskt att få debutera på det här sättet, säger Tove Elvin till Innebandymagazinet.

Men du var ju tio minuter annars från att hålla nollan, var det något som hann smyga sig in i huvudet idag?
- Jo jag tror det var lite både från straffen och assisten och lite mycket tankar i huvudet som tog över, man tappade lite fokus.


Foto: Per Wiklund

Assisten som Elvin bjöd på var annars en riktig läckerbit där hon kastade långt och friställde Minna Karlsson som inte gjorde något misstag.
- Jag kände att de satte så hög press och det fanns mycket yta att kasta på till forwards, och Minna visade sig fantastiskt. Jag kastade och hoppades på det bästa och hon smällde den rakt upp i kassen.

Hur känns det annars att få göra en sån här debut och dra på sig landslagsdressen?
- Det har varit en dröm sedan man var liten att få stå här en dag och idag slog den in på riktigt, det känns helt fantastiskt.


Foto: Per Wiklund

Sveriges U19-damer fortsätter annars visa upp ett starkt anfallsspel under Euro Floorball Tour, och visst är det något man pratat om.
- Ja vi snackar mycket om att då vi har många bra skyttar att våga anfalla och våga lägga press. Speciellt när de spelar 2-2-1. Philippa Blom gjorde tre mål igår och två idag, Minna(Karlsson) och Agnes(Sälgström) har verkligen levererat, vi har många fantastiska skyttar.

Nu väntar en sista match för U19-damerna i Euro Floorball Tour - den mot ärkerivalerna Finland.
- Det är lite en dröm och en mardröm på samma gång. De är alltid det värsta laget att möta men också det roligaste, jag tror det blir fantastiskt kul.

Läs även
Matchfakta: Schweiz-Sverige U19 - 2-7
Den här artikeln handlar om: