Wilhelmssons fantastiska svit långt ifrån rekord

ANNONS

Igår utökade Höllvikenstjärnan sin fantastiska svit till 52 raka grundseriematcher med poäng. Hur fantastisk den sviten än är så är det långt ifrån rekordet.

Igår spräckte Höllviken sin svit på fyra raka förluster när man besegrade Växjö med 4-2 men på samma gång förlängde Höllvikenstjärnan Johannes Wilhelmsson sin magiska svit med 52 raka matcher med poäng. Men det såg länge ut som att Wilhelmsson också precis som laget skulle bryta sin svit. Men med två sekunder kvar kunde han göra mål och förlänga sin rekordsvit. Något som han lagkamrat Pontus Karlsson Martell hyllade både i en intervju med oss och på twitter där han jämförde Wilhelmssons poängsvit med Hockeylegendaren Wayne Gretzky som gjorde poäng i 51 raka matcher.
- Ja, det var inte trist det heller. Han brände en straff också och hade någon passning till mig där jag sköt i ribban. Det kändes som det skulle ryka idag men det gjorde det inte, sa Karlsson Martell till Innebandymagazinet igår efter matchen.

Att göra poäng i 52 raka SSL-matcher är så klart en fantastisk bedrift, en bedrift som började 27 december 2017 och fortfarande håller i sig. Men Wilhelmsson och Gretzky i alla ära. Det finns en ännu mer magisk svit när det kommer till att göra poäng i flest grundseriematcher och den är också hämtad från SSL.

När Johannes Wilhelmsson startade sin magiska svit i december 2017 så hade KAIS Moras Anna Wijk precis gjort sin 132:a raka grundseriematch med poäng. Faktum är att Wijk gjorde poäng i 143 raka matcher från 18 november 2012 till 8 mars 2018. Där har Wilhelmsson något att bita i. För att tangera Anna Wijks rekord måste Wilhelmsson fortsätta göra poäng i varje grundseriematch till premiäromgången 2022/2023 för att komma upp i 143 raka matcher. Något som Wilhelmsson själv inte tror att han kommer mäkta med då han sa följande när Innebandymagazinet frågade honom precis efter att han gjort poäng i 50 raka matcher om han siktade på 100.
- 50 till, usch nä så länge kommer jag nog inte spela innebandy, skratt. Det är kul så länge det varar men inget jag tänker på. Det var kul att jag lyckades göra poäng varje match förra säsongen men nu är det bara ett plus för varje match som går.

Men så länge han spelar och fortsätter göra poäng så knappar han in på Wijks helt fantastiska svit och vem vet kanske får Wilhelmsson fira sin 30-års dag med att slå rekordet, det återstår att se. Men tills dess kan ni se gårdagens mål med två sekunder kvar som håller honom kvar i rekordjakten i klippet ovan.