Warberg drabbar samman med Visby ikväll klockan 19.00 i ICA Maxi Arena.
Foto: Per Wiklund

Warberg jagar första SSL-poängen ikväll

ANNONS

Efter att ha inlett säsongen med tre raka förluster väntar ikväll ett nykomlingsmöte i SSL Herr när Warberg gästar Visby, och det är ett Warberg som därmed jagar sina första SSL-poäng den här säsongen.

- Det blir kul. Mycket publik och vi har mötts några gånger senaste åren så vi känner varandra ganska väl. Det blir spännande, säger Warbergs tränare Kent Göransson till Innebandymagazinet.

Warberg och Visby möttes två gånger i fjol då båda lagen spelade i den södra allsvenskan, och båda gångerna gick Warberg segrande ur mötena. Men att det skulle ha givit något mentalt övertag inför kvällens match håller inte Göransson med om.
- Varje match lever sitt eget liv så jag tror inte att det spelar så stor roll.

Men det är ett Warberg som haft det lite trögt med målskyttet och endast svarat för nio mål framåt under de inledande omgångarna. Men att man skulle lagt extra mycket fokuus på anfallsspelet vet inte Göransson om han håller med om, även om man studerat detaljer kring målproduktionen.
- Nej inte i den bemärkelsen. Vi tittar lite grann på hur mål kommer till och hur vi själva släpper in mål. Vårt anfallsspel har inte varit så dåligt men vi har haft svårt att skapa klara målchanser.

Göransson lyfter också fram att mycket mål faktiskt kommer till på spelvändningar.
- De flesta målen görs på spelvändningar och där kanske vi behöver bli bättre.

Warberg kommer till dagens match utan Johan Dahlqvist, Oskar Block samt Kim Clemedtson som alla är borta. Men Göransson vet vad han vill se när Warberg ikväll jagar säsongens första SSL-seger.
- Vi måste ha en bra insats idag där vi är solida i vårt försvar och ett bra anfallsspel som nystar upp deras försvar, och framförallt när vi får lägen så måste vi vara rejäla och distinkta i vårt sätt. Kanske ta bort den där extrapassningen.