Sök
 
Innebandymagazinets krönikör Tobias Svensson vädrar sina åsikter om inledningen på damernas SSL.
Foto: Per Wiklund
SSL Dam

Tubens tankar om: De första fyra omgångarna

Den före detta SSL-damtränaren Tobias Svenssons krönika om de fyra första omgångarna i damernas SSL. Vilka lag har toppat och vilka har floppat?


Detta är en krönika. Analyser och åsikter är skribentens egna


Tubens tankar om: De första fyra omgångarna


KAIS Mora IF – Mora gör som de alltid gör i grundserien, vinner i princip alla matcher och gör mycket mål framåt. Moa Gustafssons intåg i förstafemman tillsammans med Anna Wijk och Johanna Hultgren imponerar. Detta har gjort att andrafemman har fått en riktig bra målskytt i Alkelöv och hon tillsammans med Jenna Saario och Alexandra Terner är en riktigt bra formation offensivt.

Pixbo Wallenstam IBK – Full pott efter fyra omgångar men med darr på ribban. Endre var nära en fin vändning och Warberg spretade emot bra hela matchen. Tre bortamatcher och nu väntar fjärde raka då det är Wallenstamderby. Pixbo har många fina saker på gång och anfallsspelet imponerar med fin rörelse och kraft i varje moment. De kommer växla upp ytterligare och då blir rävarna riktigt farliga.

IKSU – Efter förlusten i premiären mot Mora har IKSU gjort imponerande 34 mål på tre matcher. Kunde vunnit premiären efter massivt bollövertag men Mora är stabila. Har tagit de poäng som är godkänt.

Täby FC IBK – Inledde med förlust mot Karlstad där jag tycker Täby coachade bort sig själva. Helt rätt att gå ner på folk inför sista men spelarna som sattes ihop kändes felbalanserat när man skulle stänga en match. Därefter har laget gått med full pott och imponerat med en stabil defensiv. Täby har ett skickligt lag och kommer växla upp ju längre serien går.

Karlstad IBF – Laget som imponerat mest på mig hittills. Spelar med ett otroligt stort lugn och självförtroende och den nya tränaren har verkligen hittat rätt spelsätt. Att sätta Adina Augustsson på backen har lyft laget väldigt mycket. Lugn, trygg och leder laget otroligt bra. Har det släppt för Frida Swahn nu? Hon har alltid varit bra men har personligen känt att det finns mer att hämta. Amanda Berggren leder sin formation med bravur och kommer bara bli bättre under säsongen. Borde ligga högt på listan att komma med i VM-truppen?

Malmö FBC – Nybygget Malmö FBC har startat säsongen väldigt bra. Förlust i premiären har följts upp med tre raka segrar mot lagen de konkurrerar mot i kampen om slutspel. Ellen Rasmussen i all ära men vill lyfta fram Frida Mainz Olsson här. Vilken utveckling hon har haft de senaste åren. Fått stå i skuggan av Ellen men fortsätter hon på inslagen linje kommer hon få många anbud från andra SSL-lag högre upp i tabellen.

Nacka Wallenstam IBK – Alla sagor brukar ha ett slut men sagan om Nacka fortsätter och frågan är hur långt det kommer att bära. Nacka har tagit SSL med storm och segern mot Endre visar detta. Nykomlingar brukar ta sina poäng tidigt under säsongen. Med denna starten har Nacka satt sig i förarsätet mot de övriga lagen som kommer tillhöra bottenskiktet av serien. Lagets styrka är att målskyttet sprids ut bland alla och det kommer generera fler poäng under hösten.

Tubens största funderingar efter fyra omgångar
1. Kommer Karlstad fortsätta flyga eller störtar man snart?

2. Inledningsknockouterna – Hur mår Dalen och lyckas man resa sig?

3. Sagan om Nacka – En bättre uppföljare till Tolkiens mästerverk än Bilbo

Endre IF – Hittills en stor flopp och syftar inte bara resultatmässigt. Spelmässigt har Endre en bit att vandra ifall de ska kunna mäta sig med toppen. Resultaten har inte imponerat men seger senast mot Karlstad i en otroligt jämn tillställning där bortalaget verkligen hade lägen att kvittera i slutet. Har det vänt nu? Nästa match är mot Jönköping och det är en måstematch med vinst som gäller för matcherna efter möter laget Mora och IKSU och där blir det inga poäng.

Västerås Rönnby IBK – Ännu ett lag som inte har visat något bländande spel. Går trögt i maskineriet med suddensegrar mot Endre och Jönköping hittills men laget har enorm kapacitet. Förra året tyckte jag att spelarmaterialet var bättre men Rönnby fick inte ihop det. Frågan är om gruppen är bättre samspelt i år eller om man går i samma fälla även denna säsong.

Jönköpings IK – Fjolårets succélag Jönköping har startat säsongen uselt. Enda seger har kommit mot Dalen och det med nödrop. Förlust mot slutspelskonkurrenten Malmö och nykomlingarna Skoghalls i premiären. Detta är matcher man måste vinna ifall man ska gå till slutspel. Fler måste kliva fram ifall man ska vända på detta.

IK Sirius FBC – Inledde stabilt med seger mot Dalen men efter det har man kammat noll. Ingen fara på taket eftersom man mött Täby, Mora och Pixbo men nu kommer matcherna där man måste vinna. Nästa helg åker laget till Malmö. Stundtals visar laget upp ett fint spel men måste bli jämnare under hela matcherna. Dalarna är för djupa.

Skoghalls IBK – Började med att vinna mot Jönköping men har efter den matchen kammat noll. Dock har lagen de mött varit bra i form av Mora, Karlstad och Täby. Min känsla är att Skoghalls inte kommer ta många fler poäng i serien men hoppas vi får se under säsongen. Nu väntar Rönnby och känns som en bra tid att möta Rönnby på när laget inte känns helt hundra.

IBK Dalen – Vad händer i Dalen? Visst att det har tillkommit nya spelare och försvunnit några men hela spelet har fallerat. Dalens stora signum, defensiven är helt obefintlig. Offensiven ska vi inte ens nämna. Hur är läget i laget egentligen? Måstematch mot bottenkollegan Warberg hemma i helgen och förlust där är krisen ett faktum.

Warberg IC – Skulle ha max tre poäng efter fyra omgångar men hamnar nu på noll. Premiären hemma mot Nacka kan vara den matchen som gör att Warberg åker ur SSL. Förlusterna mot IKSU, Pixbo och Mora är programenliga men nu kommer en väldigt viktig match mot Dalen. Seger känns som ett måste ifall laget ska studsa tillbaka.

Tobias "Tuben" Svenssons meritlista
2019-: IBK Lockerud Mariestad herr
2017-2019: IK Sirius FBC Dam
2016-2017: FBC Uppsala Dam
2015-2016: Storvreta Dam
2014-2015: Hovshaga Dam
2013-2014: IBK Vöikers Herr
2009-2013: IBK Vöikers Dam

Distriktskapten Småland
2015: Damjunior
2014: Damjunior
2013: Herrjunior (Silver)


Läs mer:
Tubens tankar om: så slutar tabellen
Tubens tankar om: seriepremiären
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten