Målvakten Hampus Bodin är Hagundas senaste nyförvärv.
Foto: Hagunda/Bosse Grängsjö

Tidigare SSL-målvakten klar för allsvenska topplaget

ANNONS

Säsongen är i full gång - men inför helgens matcher passar Hagunda på att avtäcka ytterligare ett nyförvärv till truppen.

Säsongen 19/20 är i full gång men Hagunda presenterar nu ytterligare ett nyförvärv till truppen när man nu meddelar att man gjort klart med målvakten Hampus Bodin. Bodin blev under fjolårssäsongen utsedd till allsvenskan norras bästa målvakt.
– Det känns otroligt skönt. Jag har under en längre tid velat komma tillbaka till moderklubben, säger Hampus Bodin i ett pressmeddelande.

Bodin, född 95, är ett välbekant ansikte för Hagunda då han som junior tillhörde föreningen. Under sin karriär har Bodin även representerat Sirius under fyra säsonger i SSL men kommer närmast från spel i allsvenskan och Gävle.
– Jag är väldigt glad över detta. Föreningen har en extremt bra gemenskap både inom laget och med alla supportrar som kommer och stöttar på matcherna, så det ska bli väldigt roligt att få känna av den häftiga inramningen under hemmamatcherna, säger Bodin, som har stora förhoppningar på att den kommande säsongen:

– Jag tror att denna säsong kommer bli väldigt spännande. Det är många bra lag i serien med jämna matcher och förhoppningsvis har vi även ytterligare ett kval att se fram emot. Mina personliga förhoppningar är att jag ska kunna spela minst lika bra som förra säsongen. Det ska som sagt bli otroligt spännande att vara med på denna resa.

Erik Jällrud, sportchef Hagunda:
– Hampus var en av Allsvenskans absolut bästa målvakter förra säsongen. Han passar dessutom in väldigt bra i vår grupp. Att han har erfarenhet av spel i SSL och HIF som moderklubb är såklart oerhört positivt. Vi vill ha tre målvakter och nu har vi toppkonkurrens på den positionen vilket rimmar helt med vår ambition med att spela i SSL i framtiden.