Matej Jendrisak är Linköpings bästa poängplockare så här långt med sina 7(5+2) poäng.
Foto: Per Wiklund

Kan Linköping resa sig ikväll efter tuffa starten?

ANNONS

Efter fyra spelade omgångar ligger Linköping näst sist i SSL Herr med endast en inspelad poäng. Ikväll har man dock chansen att resa sig och vända den tunga trenden när man nu tar emot Mullsjö på hemmaplan i Linköpings sporthall.

- Någonstans tror jag att Mullsjö sitter i samma båt som oss. De har haft Jönköping och Sirius hemma och Storvreta och Falun borta och tagit tre poäng. Vi har väl haft samma motstånd kan man säga och någonstans blir det här en ganska viktig match för båda lagen där en seger gör att man kan få lite lugn och ro i kroppen, för båda har ganska tuffa matcher efter det här. Vi har Storvreta och de har Dalen. Men det blir en tuff match och det gäller att vi är redo för sextio minuter krig, säger Linköpings tränare Johan Astbrant till Innebandymagazinet.

Astbrant medger också att det mentalt för gruppens skull är viktigt att få till en seger efter den tuffa säsongsinledningen.
- Gruppen är jättepåverkade av att få en positiv målbild och en positiv målbild är ofta ett bra resultat. Det är därför man pratar om prestationer, prestationer, prestationer för att man mentalt ska hjälpa hjärnan att lägga fokus och göra rätt saker hela tiden. Och det är självklart att ens mående är kopplat till viss del till resultatet och självklart när man har ett yngre lag som vi har så krävs det ännu mer att man får med sig någonting av det man lägger ner.

Men även om man har haft en tung säsongsinledning resultatmässigt så finns det ljusglimtar att plocka med sig - och även saker man måste förbättra inför kvällens möte mot Mullsjö.
- Det är ju jäkligt lätt när man har förlorat matcher och har lite sargat självförtroende att man blir lite passiv och att man spelar mer safe. Och jag tycker att i de senaste två matcherna från mitt sätt att se så har vi varit fina med boll, skapat jättefina målchanser och gjort snygga mål, säger Astbrant och fortsätter:

- Vi har haft bra mod och passion i spelet med boll men vi behöver bli lite större och rejälare i spelet utan boll och i synnerhet i försvarsspelet. Där måste vi höja oss några nivåer. Alla måste vara synkade i att vilja försvara och inte börja köra något eget race, men i slutändan är det klyschornas verkstad där vi tillsammans måste göra det för att ta nästa steg. Det finns inga genvägar.