Herr2an-laget Sandareds IBS får hjälpa av flera innebandystjärnor till ett välgörenhetsprojekt.
Foto: Per Wiklund
Landet runt

IB-stjärnor och allsvenskt fotbollslag stöttar Herr2an-lag

ANNONS

Några av Sveriges största Innebandystjärnor och Elfsborgs allsvenska fotbollslag har ställt upp för att hjälpa till med ett välgörenhetsprojekt som Sandareds IBS startat.

Herr2an-laget Sandareds IBS har fått en snilleblixt och slagit tre flugor i en smäll genom att tjäna lite pengar till lagkassan, skänka pengar till välgörande ändamål och profilera laget på sociala medier.

Med hjälp av bland annat några Innebandystjärnor och Elfsborgs allsvenska fotbollslag har man startat något som man kallar Välgörenhetslotteriet. Lagets huvudtränare Tobias Gabrielsson förklarar vad det innebär för Innebandymagazinet.
- Vi har dragit igång en sak som vi kallar Välgörenhetslotteriet. Vi har inlett ett litet samarbete med Sveriges största innebandyprofiler där de får skänka en signerad tröja/klubba eller liknande och vi lottar ut de under våra hemmamatcher, säger Gabrielsson och fortsätter:

- 50% av intäkterna får profilen att skänka till valfri välgörenhet. Inför hemmamatchen på lördag har Kim Nilsson skänkt en signerad tröja. Stjärnorna kommer även göra en liten kort film, som vi lägger ut på Instagram, där de promotar detta lotteri för att locka fler köpare och på så vis få in mer pengar till välgörenhet.

Vilka flera stjärnor har skänkt prylar till lotteriet?
- Nästa match kommer vi ha Kimmo Eskelinen, även hela Höllviken och Helsingborgs SSL-lag är med på tåget samt Elfsborgs allsvenska fotbollslag. Vi för även dialog med Thorengruppens Mathias Hagert, Falun, Otto Wiedman och ett par till stjärnor.

Kolla in filmen med Kim Nilsson nedan.

Den här artikeln handlar om: