Johannes Wilhelmsson 8 poäng för säsongen innebar att han har gjort poäng i 50 raka matcher.
Foto: Per Wiklund

Höllviken föll ihop som ett korthus

ANNONS

Höllviken såg ut som ett gäng vinnare i 20 minuter sedan gick luften ur dem totalt och Kalmarsund tog över matchen totalt.

Höllviken hade tre raka förluster i bagaget inför dagens match mot Kalmarsund och den negativa sviten såg ut att brytas efter första perioden då Höllviken var det piggaste laget och ledde med 3-2.
- Vi gör en bra första halva av matchen där vi är det bättre laget. Vi får matchen dit vi vill men sedan faller vi på våra egna misstag och de tar över fullständigt, säger Johannes Wilhelmsson till Innebandymagazinet.

Höllviken föll ihop som ett korthus och de två sista perioderna förlorade man med 1-4 och 0-4.
- Vi slarvar bort mål efter mål och vi ger i princip bort fyra eller fem och då blir det tungt. Så klart gör de ett par bra mål också men det blir svårt att vinna när man slarvar så mycket som vi gör. Det håller inte och då går det som det gjort de tre sista omgångarna.

Höllvikenstjärnan inledde matchen med att spela fram till Daniel Perssons ledningsmål ett poäng som fullbordade ett sanslöst rekord med poäng i 50 raka matcher. 27 december 2017 föll Höllviken med 2-3 mot Jönköping och sedan dess har Wilhelmsson gjort poäng i varje match han spelat.
- Det tänkte jag inte på. Jag blev påmind av min kära polare Pontus efter 48 men jag hade inte en tanke på det idag. Framförallt inte efter sådana här matcher då känns det bara bortkastat.

Hur lång tror du sviten kommer hålla i sig, kan du nå ofattbara 100 raka matcher som Anna Wijk lyckades med för ett par år sedan?
- 50 till, usch nä så länge kommer jag nog inte spela innebandy, skratt. Det är kul så länge det varar men inget jag tänker på. Det var kul att jag lyckades göra poäng varje match förra säsongen men nu är det bara ett plus för varje match som går.

Vad måste ni göra för att hitta tillbaka till vinnarspåret igen?

- Vi var väldigt stabila i första matchen, då slarvade vi ingenting. Efter det har vi nog bjudit på tre mål mot Helsingborg, fem sex mot Visby och fem idag. Håller man på så i SSL så vinner man inga matcher överhuvudtaget. Så ändrar vi inte på det snarast så har vi ingen chans att vinna någon mer match.