Alexander Rudd fick sista ordet mot landslagskollegan Måns Parsjö-Tegnér under gårdagskvällen.
Foto: Per Wiklund

Förklarar målgesten - och hyllar lagkamraten

ANNONS

Han fick se sin straff räddad - men Storvretas Alexander Rudd fick sista ordet mot landslagskollegan under gårdagskvällen, och passade på att hylla sin lagkamrat.

Under gårdagskvällen inledde Storvreta omgång 5 av herrarnas SSL med att besegra Dalen med 4-2 på bortaplan. Det var också en match där Storvretas Alexander Rudd fick se en straff räddad av Dalens landslagsmålvakt Måns Parsjö-Tegnér - som också passade på att håna Rudds målgest. Rudd fick dock sista ordet när han satte 4-2 i slutminuten och passade på att fira med en ny målgest.
- Det var skönt att sätta dit bollen och få revansch efter straffmissen. Jag brukar variera målgesten och i dag fick jag rida lite, jag går mest på känsla och gör det som dyker upp i skallen, säger Alexander Rudd till Upsala Nya Tidning.

Storvreta har därmed tagit fyra segrar på fyra matcher under säsongsinledningen, och efter segern mot Dalen väljer Rudd att lyfta målvakten Viktor Klintstens insats.
- Viktor (Klintsten) gör en kanoninsats i mål och utan honom hade vi inte vunnit i dag. Det är tufft att komma upp till Umeå efter lång bussresa och då är det extra skönt att åka hem med segern.

Läs mer
TV: Rudd gör mål - och river ner burop med sina nya målgest
TV: Här hånas Rudd av Parsjö-Tegnér efter straffmissen