Simon Plamén visade vägen till Linköpings första seger med 2+2.
Foto: Per Wiklund

Äntligen kom Linköpings första vinst

ANNONS

Simon Palmén såg till att Linköping fick en 4-0 ledning mot Mullsjö och det var en lättad matchhjälte som Innebandymagazinet pratade med efter matchen.

Inför dagens match mot Mullsjö hade Linköping bara tagit en poäng på fyra matcher och östgötarna var pressade att få till ett bra resultat.
- Det var en skön seger och det var på tiden, vi behövde verkligen en seger så det känns väldigt bra att vi lyckades att ta den, säger Simon Palmén till Innebandymagazinet.

Tidigare matcher har Linköping inlett svag och satt sig i ett dåligt läge där det fått jaga ikapp. Men idag täppte man till bakåt och såg till att vara i ledningen hela tiden. I början på tredje perioden så gjorde Palmén 4-0 och det var hans andra mål och och han hade spelat fram till de två andra.
- Jag hade ett supergratis ass till Hovlunds solomål sedan slog jag in en retur och blev frispelad en gång så det var väldigt enkla poäng idag. Men det känns bra att vi fått rull i femman nu och självklart var det skönt att få göra lite poäng.

Men Mullsjö gav inte upp och man kämpade upp sig till 3-5 när det återstod tre och en halv minut.
- Klart att man hann att tänka lite när det stod 5-3 och det var några minuter kvar och de spelade bra i 6 mot 5. Men vi samlade ihop oss och pratade om att vi inte bara skulle skicka iväg bollen utan försöka hålla i den så vi kunde spela av lite tid. Så jag blev aldrig så orolig på slutet.

Vad var skillnaden idag mot tidigare matcher?

- Vi har släppt in för många mål tidigare så vi har ändrat om försvarsspelet och vi har även bytt lite i formationerna. Så det känns som vi har hittat mer rätt nu både formationsmässigt och spelmässigt. Sedan lyckades vi hålla tätt idag och ta ledningen äntligen. Då blev vi mer trygga och kunde slappna av och slapp stressen av att hela tiden behöva jaga.

Det går inte att undvika och höra hur lättad Palmén är över segern och han erkänner att om det blivit förlust idag hade man varit riktigt illa ute.
- Det var jätteskönt att vinna framförallt att vi fick svar på att det vi jobbar på fungerar. En förlust istället så hade man börjat kunna oroa sig för att det var något som inte stämde. Men nu känns det som vi är på rätt väg så det var en otroligt viktig seger.