Linköpings nästa match är hemma mot Mullsjö på onsdag.
Foto: Per Wiklund

Linköpings tunga start - endast en inspelad poäng

ANNONS

Linköping har av många tippats sluta högt i tabellen men har efter fyra omgångar endast en inspelad poäng och ligger näst sist i SSL Herr, man har även släppt in flest mål av samtliga lag i herrarnas högstaserie.

- Det är två matcher kvar av försäsongen nu och sen börjar en rättvis bild av säsongen där man har 26 omgångar kan få den här rättvisa bedömningen. Sedan är det självklart, det är inte så att jag står och är nöjd med att vi har en poäng på fyra matcher oavsett vilket motstånd vi möter. Hade vi mött fyra topplag eller fyra bottenlag så hade jag aldrig varit nöjd med en poäng på fyra matcher, säger Linköpings tränare Johan Astbrant till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Men det är som jag hoppas och tror att alla förstår att vi kan inte lägga oss och dö utan det handlar om hårt jobb. Vi har en målsättning på vad vi ska ligga på under jul och sen får vi göra en utvärdering efter det.

Men Astbrant och hans Linköping, som är tippade på slutspelsplats av SSL-tränarna, har en bild över vad laget behöver göra för att räta ut problemen på försäsongen.
- För det första så måste jag få ut mer av potentialen som finns i gruppen, vi har ett stort arbete framför oss och jag ska absolut inte skylla på yttre faktorer. Det är klart att vissa saker spelar in men v måste göra rätt saker dagligen och det har vi inte gjort hittills.

Linköping tappade inför årets säsong spelare som Anton Karlsson och Martin Hovlund, och det har påverkat truppen menar Astbrant där det numera inte är många kvar sedan föreningens dubbla SM-finaler.
- Även vi ledare har pratat om kultur i Linköping innebandy, vad som hänt förr om åren och lagt mycket fokus på såna saker. Vi har en helt ny karaktär på en grupp och där handlar det inte bara om att utveckla innebandyspelare utan också utveckla ledarskapet hos många av spelarna. Om man räknar med att vi har kvar fyra eller fem spelare från SM-finalerna så förstår man att det nästan är ett helt nytt lag. Och nu när Anton Karlsson och Martin Hovlund försvann så vilar ett extra ansvar på såna som Robin Laakso och Matej Jendrisak som varit här länge. Det blir ett tungt lass för dem att dra.

- Sen, ser man att vi har släppt in 33 mål på fyra matcher och genom åren släpper vi extremt lite mål, det är också den här kulturkrocken och den jobbar vi dagligen med där vi försöker hitta vad som funkar för den här gruppen. Inget är gratis och vi behöver jobba stenhårt, det finns inga genvägar för att uppnå saker utan allt ifrån ledare till spelare måste jobba för att hitta vår identitet som vi just nu söker.