Djurgårdsstjärnan Sebastian Gavfelin missade helgens match på grund av målvakten Christian Eddeborns bröllop.
Foto: Privat och Magnus Fredriksson

Djurgårdsstjärnan om den missade matchen

ANNONS

Djurgården försökte flytta helgens match mot Tullinge eftersom nästan halva laget var på målvaktens bröllop. Men Tullinge hittade ingen annan dag.

Djurgården föll med uddamålet mot Tullinge i helgens möte i Fleminghallen, men det som många reagerade på var att flertalet av Djurgårdens stjärnspelare saknades när det var dags för matchstart. Förklaringen var dock enkel - ett bröllop som var planerat sedan en tid tillbaka krockade med matchen.
- Vår målvakt gifte sig så vi var på hans bröllop och firade hans stora dag, säger Djurgårdsstjärnan Sebastian Gafvelin till Innebandymagazinet.

Djurgården saknade bland annat sin fruktade första kedja plus lagets två förstamålvakter och när tredje målvakten blev sjuk dagen innan match fick man ringa in en gammal trotjänare som inte stått i mål på många år. Djurgården hade försökt att flytta matchen och hörde av sig till Tullinge redan i juli, men de hittade ingen annan tid som passade.
- Det var såklart jättetråkigt att missa matchen, men detta är något som vi vetat om under en väldigt lång tid. Det visste även Tullinge om under lång tid för vi var ärliga och sa hur det låg till.

- Vi berättade att det var en kille i laget som skulle gifta sig, istället för att hitta på någon annan story som hade tvingat dem att byta matchdag. Vi tänkte att ärlighet varar längst men de såg väl sin chans att få slå Djurgården.

Under bröllopsceremonin så var det sex personer som följde bröllopet med ena ögat samtidigt som de hade andra ögat ner på telefonen.
- Vi följde matchen i telefonen under matchens gång lite i smyg. Så det var väldigt spännande i slutet och väldigt synd att vi inte lyckades att ta en pinne, med tanke på förutsättningarna. Killarna som spelade matchen tog ett väldigt fint ansvar och stod för en bra prestation. Så all heder till dem.

Läs också:
Därför saknades Djurgårdsstjärnorna i helgen
Stora målvaktsdramatiken inför helgens match