FBC Lerums damlag har fått en fin fin förstärkning inför den stundande seriepremiären.
Foto: Christoffer Sturesson

Fd SSL-spelare och landslagsspelare klar för Dam1an

ANNONS

FBC Lerum har gjort en väldigt meriterande värvning av en före detta SSL-spelare och nuvarande landslagsspelare.

36-åriga Nina Olsson som har ett förflutet i SSL med Pixbo Wallenstam är klar för en comeback i FBC Lerum i Dam1an. Senast hon spelade i Lerum säsongen 2016/17 var hon med och tog laget till deras första och enda allsvenska kval.
- Att Nina väljer att komma tillbaka till FBC Lerums damlag betyder mycket, både sportsligt och socialt. Med erfarenhet, energi och inställning lyfter Nina sin omgivning både innanför och utanför sargen. Hon besitter en bollskicklighet i duellspelet som gör att vi kan sätta fast och etablera anfallsspel. Nina har också en naturlig instinkt att ta bollen rakt mot mål och är ett hot med sina direktaktioner. Ett finfint nyförvärv, säger en nöjd sportchef Mattias Flodén till lagets hemsida.

Men oturligt nog för Lerum så kommer inte Olsson kunna vara med i alla matcher då hon även spelar i Thailands landslag som har en stor turnering och ett VM närmast på schemat.
- Jag har fått äran att än en gång få spela med det Thailändska landslaget i både SEAgames (en stor turnering som hålls i Filippinerna i år) och VM i Schweiz senare i december. Det hela startar med träningsläger i Tjeckien först, med start i slutet på oktober. Sedan bär det av till Bangkok en vecka i november, för att senare åka vidare till Manilla och spela SEAgames. Direkt efter den turneringen åker vi raka vägen till Schweiz och spelar VM, säger Olsson.