Sök
 
Bilder från premiärmatcherna mellan Göteborg - Lindome och Storvreta - Åkersberga.
Foto: AC.Kårhag och Adam Troy
Allsvenskan Herr

Så var premiäromgången av damallsvenskan

Vi tar en snabb koll på vad som hände i premiäromgången av damallsvenskan från norr till söder.

I helgen spelades det full omgång i damallsvenskans alla fyra serier och så här slutade dem.

NORRA
IBF Dalen - Örnsköldsvik IBK 3 - 4 SD
Sundsvalls IBF - Notvikens IK 5-4
Klockarbergets BK - Kågedalens AIF 4-5
RIG Umeå IBF - Thorengruppen IBK 3 - 3 e.förl.

Det brukar alltid klagas på att norra serien är för ojämn men om man får tro på premiärresultaten så är det ett minne blott i norr. Två matcher gick till förlängning och de andra två slutade med en uddamålsvinst. Det blev delad pott i toppmötet mellan RIG och Thorengruppen och precis som i DJ18-kvalet förra helgens så var det RIG som kvitterade med ett sent mål. Kågedalens Elin Hultman fick en drömstart i sin allsvenska debut med 4 mål. 18-åriga Moa Kruuka som är ett år äldre än Hultman gjorde hattrick för Notviken.
- En jämn match där vi startar på ett förtroendegivande vis och leder helt rättvist efter första perioden. I den andra perioden blir vi aningen passiva och det utnyttjar RIG som både spelmässigt och målmässigt hamnar i förarsätet inför tredje perioden. Vi visar dock fin moral och står för en gedigen arbetsinsats, vilket betalar sig i den tredje perioden. Där lyckas vi både kvittera och ta ledningen i slutet. Tyvärr lyckas RIG i sin tur kvittera med drygt två minuter kvar och tar således matchen till en förlängning som blir mållös. Sammanfattningsvis skulle jag se det som ett rättvist resultat, där båda lagen är spelförande i olika perioder, summerar Christoffer Suominen toppmötet på Thorengruppens hemsida.

Östra
Storvreta IBK - Åkersberga IBF 4 - 4 e.förl.
AIK IBF - Älvsjö AIK IBF 4-6
IBF Falun - Bele Barkarby IF IBF 6-3
Alunda IBF - Hammarby IF IBF 4-5

De tre nykomlingarna Alunda, AIK och Storvreta fick det tufft i debuten och det var bara Storvreta som lyckades få med sig en poäng hem. Åkersberga lyckades kvittera till 4-4 med 41 sekunder kvar trots att man hade en spelare utvisad. Superfavoriterna Falun gjorde jobbet och städade av Bele Barkarby komfortabelt. I poängligan Hammarbys notoriska poängtjuven Moa Hedlund ledningen efter 4 mål. På samma poäng hittar vi Älvsjös Frida Nilsson som stod för ett mål och 3 assist.
- Men med strax över två minuter kvar på klockan trycker Åkersberga in en reducering, 4-3. Den som målar finns dock inte med i matchprotokollet och bortalaget åker på ett matchstraff. Trots numerärt underläge kan Åkersberga få med sig en straff som Miranda Nilsson får in lite turligt, skriver Storvreta på sin hemsida om upplösningen av matchen.

VÄSTRA
Linköping IBK - Rönnby Västerås IBK Ungdom 1-6
Fröjereds IF - Västra Mälardalen IB 4-5
IBF Linköping - IBF Örebro Ungdom 2 - 2 e.förl.
Telge SIBK - IBK Lockerud Mariestad 4-3

För tredje året i rad så förlorade Lockerud Mariestad seriepremiären vilket oftast brukar vara ett bra tecken då laget kvalat till SSL de två senaste säsongerna. I övrigt ganska så väntade resultat förutom det forna SSL-laget Linköping IBK som åkte på en rejäl smäll mot Rönnby Ungdom. I toppen av poängligan hittar vi en fd SSL-spelare i form av Izabell Rydell, 20-åringen har de tre senaste säsongerna spelat med Rönnbys A-lag där hon brukar göra runt 20 poäng. 2 mål och 1 assist blev det för Rydell.
- Vi kommer in fel i första perioden. Vi tar över och växer in i det. Tycker att sista halvan är precis det lag som vi är. Sätter en tung press, och har chanser att kvittera. Trots förlust så tar vi med oss sista delen. Vi får ladda om, och ser fram emot nästa helg med dubbelmatcher. Emelie Cohen och trion Jennifer Wiren, Wilma Lundin, Ellen Nyman ger jag extra plus idag, kommenterade Lockeruds tränare Jonas Boväng den sedvanliga premiärförlusten till lagets hemsida.

SÖDRA
FBC Kalmarsund - Sävsjö IBK 5-3
IBK Lund Elit IBK Lund - Lindås Rasta IBK 3-1
IBK Göteborg - Lindome IBK 3-2 SD
Växjö IBK - Hovslätts IK 8-5

I södra fick nykomlingen Växjö en flygande start med en stabil seger mot fjolårssexan Hovslätt, dessutom premiäromgångens målrikaste match. Seriens andra nykomling fick inga poäng men man kom undan med hedern i behåll då man bara fick stryk med två mål mot förväntade topplaget Kalmarsund. Den största skrällen i alla fyra serier hittar vi i förra säsongens SSL-lag Göteborg som tappade poäng mot Lindome trots en 2-0 ledning. Trots 30 mål i omgången så var det ingen spelare som gjorde mer än två poäng och överst i poängligan hittar vi Växjöspelaren Hanna Jönsson som gjorde två mål.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten