Helsingborg blickar återigen mot slutspel inför den kommande säsongen.
Foto: Per Wiklund

Tränaren sågar sin egen tippning

ANNONS

Det är bara dagar kvar till seriepremiär i SSL Herr, och med det vill en av SSL-tränarna revidera vart han tippade sitt eget lag inför den kommande säsongen.

Helsingborg har länge varit synonymt med slutspel men missade i fjol slutspelsfesten och laget fick istället stundtals slåss för sin överlevnad i Superligan. Dåvarande huvudtränaren Patric Johansson fick också sparken och Niklas Pålsson tog över huvudansvaret i början av det nya året, och laget har sedan under sommaren genomgått stora förändringar där man bland annat sagt adjö till sina tjeckiska landslagsspelare Daniel Sebek och Patrik Suchanek och stället värvat in namn som Gustav Svensson och Oliver Johansson.

Och nu är säsongen 19/20 bara dagar bort och inför det fick samtliga SSL-tränare tippa tabellen och hur den skulle sluta. Då valde Helsingborgs tränare Niklas Pålsson att tippa sitt lag utanför slutspelsfesten, en tippning han dock vill revidera innan säsongen nu drar igång.
- Jag tippade det innan vi hade pratat målsättning med laget och då satte jag det lite neutralt, men vår målsättning nu är att vi ska gå till slutspel, säger Niklas Pålsson till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Det kändes dumt som tränare att gå ut och va kaxig innan jag pratat med grabbarna om vad vi vill. Men målsättningen nu är topp åtta, vi har pratat ihop oss om vad vi ska göra för att komma dit och det känns självklart.

Så tippade Niklas Pålsson SSL-tabellen
1. Storvreta IBK
2. IBF Falun
3. IBK Dalen
4. Linköping IBK
5. FBC Kalmarsund
6. Mullsjö AIS
7. Växjö IBK
8. IK Sirius IBK
9. FC Helsingborg
10. Jönköpings IK
11. Pixbo Wallenstam IBK
12. Höllvikens IBF
13. Warberg IC
14. Visby IBK


Du sa att ni hade pratat om vad ni behöver göra, vad är det ni behöver göra?
- Det är en del grejor såklart men de fundamentala enkla sakerna är att vi måste göra betydligt fler mål än förra året såklart och sen släppa in lite färre, det är basic. Sen tycker jag att vi har skaffat oss ett väldigt bra grundspel med bollen och det kommer göra att vi gör fler mål och att vi ökar vårt boll innehav från förra året, det kommer vara viktigt för oss. Sen såklart så har vi fått in en del rutin i truppen, vi har fått in en 200-SSL matcher i rutin från föregående år så vi ligger verkligen på plussidan på rutinen i laget.