Kan svenska mästarna Täby börja nya säsongen på bästa sätt?
Foto: Per Wiklund

Fysiskt Karlstad ska inte kunna stoppa svenska mästarna

ANNONS

Det har gått 145 dagar sedan Täby bärgade ett historiskt SM-guld inför ett kokande Globen när Stockholmslaget nu ställs mot Karlstad när det vankas premiär i SSL Dam.

Efter en lång sommar är det nu dags för premiären av SSL Dam säsongen 19/20, och för svenska mästarna Täby innebär det att man får bege sig till Karlstad och Colorama Arena för att ta sig an Karlstad i premiären.
- Det blir skönt att göra den matchen i första matchen när man fortfarande har väldigt mycket sug efter innebandy. Det är ett tufft lag och om de får stäm så är de bra, så det gäller att åka dit och vara på tårna så man verkligen är med från början, säger Moa Tschöp till Innebandymagazinet.

Vad tror du ni behöver göra för att börja säsongen på bästa sätt med tre poäng?
- Vi måste leverera, så är det bara. Sen måste vi sätta vårt spel, också lite klyschigt sagt men det är så det är. Sen de som ska kliva fram måste kliva fram och även de som man kanske inte räkna med så mycket måste självklart också prestera. Så vi får åka dit och göra vårt jobb, då borde vi vinna den matchen.

Premiäromgången - SSL Dam
Fredag, 19.00: Karlstad-Täby
Lördag, 14.00: Sirius-Dalen
Lördag, 14.00: Jönköping-Skoghall
Lördag, 14.00: Västerås Rönnby-Endre
Lördag, 15.00: Warberg-Nacka Wallenstam
Söndag, 16.00: Pixbo Wallenstam-Malmö
Måndag, 19.15: KAIS Mora-IKSU

Bland Karlstads styrkor som Täby måste se upp med lyfter Tschöp fram Karlstads fysiska spel.
- De spelar väldigt tufft, iallafall har det varit så genom åren. Sen vet jag inte om de försöker spela lite mera innebandy och att de vill komma lite mer i det facket att de spelar mer än de spelar tufft. Men de är tuffa och framförallt på hemmaplan är de starka.

Och att börja med en seger är viktigare än man kan tro menar Tschöp, inte minst poängmässigt där en poäng i slutändan kan avgöra en tabellplacering.
- Jätteviktigt såklart. Det är jätteviktigt att ha en skön känsla och hade vi vunnit mot Pixbo i premiären förra året så hade vi kommit trea i serien istället för fyra, så det är klart att det är jätteviktigt.