Pixbo spås göra sin sämsta säsong på tio år enligt tränarna i SSL Herr.
Foto: Per Wiklund

Pixbo-stjärnan förvånas över tränarnas val

ANNONS

När SSL-tränarna fick tippa tabellen inför säsongen 19/20 valde man att tippa Pixbo Wallenstam utanför slutspel. Senast Pixbo missade slutspel var säsongen 09/10, och skulle tippet stämma så skulle det bli första gången på tio år som Pixbo missar vårens slutspelsfest i SSL Herr.

Det återstår mindre än en vecka innan säsongspremiären i herrarnas SSL, och för Pixbo Wallenstam innebär det slutet på en lång och hård försäsong.
- Nu kommer mycket glädje tillbaka från att man tränat mycket fysträning, man märker hur kul det är med innebandy, säger Gustav Fritzell till Innebandymagazinet.

Pixbo har genomgått flertalet förändringar under årets sillyseason där spelare som Daniel Calebsson och Albin Thurén lämnat och där unga talanger som Linus Nestorsson kommit in.
- Det är vettiga förändringar. Vi har fått in många unga talangfulla och jag tycker att det var ett bra läge för en liten generationsväxling så kan vi förhoppningsvis bli riktigt bra. Förhoppningsvis i år men annars om något år.

När SSL-tränarna fick tippa tabellen så hamnade Pixbo på en niondeplats på det gemensamma tippet, och att man tippas missa slutspel under den kommande säsongen är något som förvånar Fritzell.
- Jag är förvånad över det, det trodde jag inte. Jag tänker att vi har gjort en väldigt bra silly, vi har tappat såklart Calebsson(Daniel) är ett jättetapp och han är fantastisk på alla sätt och vis och en förebild för mig. Men i övrigt tycker jag att vi har fått in många unga spelare som jag tror kan överraska positivt i år om vi tippas så lågt.

Tror du att det finns risk för underskattning mot er från resterande SSL?
- Det får de gärna göra om det kommer vara så. Sen vet jag inte riktigt, det är ganska många lag där som är jämna och jag tror inte att det kommer spela så stor roll det här tippet.